×

Studentske udruge

Studenti Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirani su putem podružnice Studenskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Studenske udruge šumarstva, Udruge studenata urbanog šumarstva i Studentska sportska udruga „Quercus“.

Slovom Zakona o studenskom zboru i drugim studenskim organizacijama Studenski zbor Šumarskog fakulteta ima i 6 svojih članove u Fakultetskom vijeću Šumarskog fakulteta putem kojeg aktivno sudjeluju u životu na Šumarskom fakultetu.  Studenska udruga šumarstva s druge strane predstavlja samoinicijativno udruživanje studenata i na Šumarskom fakultetu kao takva djeluje već dugi niz godina, a danas putem ove udruge možete sudjelovati u radu nekoliko posebnih sekcija poput:

  1. Lovačke sekcije
  2.  Informativne sekcije
  3.  Sportske sekcije

Neki od zapaženijih projekata Studentske udruge šumarstva bile su radionice iz rasadničarstva i studentska izložba „Šuma okom šumara“.


Studentska sportska udruga „Quercus“  osnovana je 2008. godine kada je postala i punopravni član Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza, koji provodi sportska natjecanjima  na Sveučilištu u Zagrebu. Predsjednik udruge je prof.dr.sc. Milan Oršanić, a tajnik Davor Pavlović prof. Kao članica ZSSS,  SSU Quercus stekla je pravo nastupa na natjecanjima koje organizira  i provodi isti. Članovi studentske sportske udruge Šumarskog fakulteta sukladno statutu udruge, imaju pravo nastupa na sveučilišnim natjecanjima, te redovito postižu mnoge zapažene rezultate na Sveučilišnom sportskom prvenstvu.


Udruga studenata urbanog šumarstva osnovana je 2015. godine s ciljem promicanja, popularizacije i pravne afirmacije studija Urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša. Udruga ima više od 100 članova i osnovana je s idejom da postane platforma za povezivanje studenata sa strukom. Među projekte Udruge studenata urbanog šumarstva ubrajaju se “Biciklijada kroz urbane šume Grada Zagreba” i brošura „Urbano šumarstvo za početnike“. Udruga je redoviti sudionik na Međunarodnom sajmu cvijeća „Floraart“. Godine 2016., na navedenom sajmu, osvojili su Nagradu za najbolji detalj predstavivši izložak “Hotel za kukce”, a 2018. Nagradu za tehnološku suradnju sa svojim „GroWow“ automatiziranim sustavom navodnjavanja koji biljku kontrolirano zalijeva ovisno o vlažnosti tla koja se prethodno očitava putem vlagomjera. Na Europskom forumu o urbanom šumarstvu, koji je održan u Helsinkiju u svibnju 2018. godine, na završnoj ceremoniji Mateju Rupčiću, predsjedniku Udruge, dodijeljena je nagrada European Young Urban Forester of the Year.

Aktualno

14.06.2019

Svečana promocija Sveučilišne znanstvene monografije pod nazivom: „Jarebika (Sorbus aucuparia L.): važnost, uzgoj i uporaba“

autora: doc. dr. sc. Damira Drvodelića sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Tomislava Jemrića sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Milana Oršanića sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

11.06.2019

Natječaj za zapošljavanje

za prijem izvršitelja (m/ž) u radni odnos na:

07.06.2019

N A T J E Č A J za upis na Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

za stjecanje akademskog naziva: sveučilišni specijalist/specijalisticaintelektualnog vlasništva u akademskoj godini 2019./2020.

03.06.2019

Obavijest: EDUROAM bežična mreža

U funkciji je nova bežična mreža  na cjelokupnom prostoru Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

30.05.2019

Strategija znanstveno istraživačkih aktivnosti Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za razdoblje 2014-20

Ova Strategija daje strateški okvir razvoja znanstvenih istraživanja i inovacijske djelatnosti Fakulteta od 2014. do 2020. godine

29.05.2019

On-line studentska anketa za ljetni semestar akad. god. 2018./2019.

Anonimna studentska anketa - vrednovanje rada nastavnika na našem Fakultetu

28.05.2019

Natječaj za izbor

nastavnika na radno mjesto I. vrste u znanstveno-nastavnom zvanju - docent

28.05.2019

Obavijest o rezultatima javnog natječaja za prijam u radni odnos

za poslove radnog mjesta II. vrste – VODITELJ PODODSJEKA U TAJNIŠTVU

28.05.2019

Izvještaj BIOTEHNIJADA 2019

Studenti Šumarskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u razdoblju od 22.  do 26. svibnja su boravili u Poreču na međunarodnom sportsko-edukacijskom susretu BIOTEHNIJADA 2019.

27.05.2019

copernicus_hackathon

Održana prezentacija Copernicus programa i Hackathona Zagreb

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije