×

Poziv za stručno usavršavanje za nastavnike i mentore

Poziv nastavnicima Šumarskog fakulteta i budućim mentorima za sudjelovanje u radionici

Poštovani,

kako Vam je svima već poznato nositelj projekta, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Centrom kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj i Drvnim klasterom Slavonski hrast, kao partnerima na projektu, provodi projekt

UP.03.1.1.04.0089

„Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta“

koji sufinancira Europska unija u sklopu Poziva „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 9. ožujka 2020. do 9. ožujka 2023. godine.

Svrha projekta je pružanje podrške povećanju zapošljivosti studenata Šumarskog fakulteta na tržištu rada putem omogućavanja stjecanja praktičnih vještina za rad kroz unapređenje i provedbu stručne prakse. Projekt će studentima Šumarskog fakulteta, njima 404, omogućiti da tijekom studija steknu praktične vještine i prvo radno iskustvo sudjelovanjem u aktivnostima koje se temelje na rješavanju stvarnih problema u sektoru. 

Kako bismo studentima šumarstva, urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša te drvne tehnologije povećali mogućnost pristupa kvalitetnom učenju kroz rad, a Šumarskom fakultetu povezivanje s tržištem rada, nužna je suradnja između nastavnika na Šumarskom fakultetu,  poslodavaca i mentora iz tvrtki.

 

Ovim  putem Vas pozivamo na sudjelovanje u dvodnevnoj edukaciji na temu stručnog usavršavanja nastavnika i mentora o mentoriranju studenata, praćenju rada i vrednovanju ishoda stručne praksekoja će se održati u Vinkovcima od 30. 9. do 1. 10. 2020. godine (hotel Slavonija).

 

Tijekom edukacije sudionici će steći  dodatne vještine praćenja i vrednovanja ishoda učenja za vrijeme stručne prakse studenata Šumarskog fakulteta, a koju će studenti u suradnji s nastavnicima Šumarskog fakulteta provoditi u tvrtkama iz područja šumarstva, urbanog šumarstva i drvne tehnologije.

 

S obzirom na trenutnu situaciju oko COVID-19 sudjelovanje u radionici je moguće na dva načina: uživo u Vinkovcima i on-line.

 

U sklopu planiranih troškova, iz projekta  za 15 nastavnika (docenti, izvanredni profesori, redovni profesori i redovni profesori u trajnom zvanju) s Fakulteta možemo osigurati: smještaj (noćenje s doručkom u hotelu Slavonija), ručak (srijeda i četvrtak) i večera (srijeda), dok trošak puta morate pokriti/osigurati iz drugih izvora. Zbog navedenog ograničenja u broju polaznika s Fakulteta, kao i zbog epidemioloških razloga, prethodno navedeno (misli se na sudjelovanje 'uživo') možemo osigurati za prvih 15 nastavnikakoji se prijave za sudjelovanje u radionici 'uživo', dok će svi ostali prijavljeni nastavnici u radionici moći sudjelovati on-line.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, ne plaća se kotizacija.

 

U prilogu ovome pozivu potražite:

-          Program edukacije, a koju će provesti izv. prof. dr. sc. Ivana Borić sa Sveučilišta u Zagrebu Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Odsjeka za poremećaje u ponašanju

-          Prijavnicu za sudjelovanje u radionici, a u kojoj ćete između ostalih podataka navesti način na koji u radionici želite sudjelovati – a) uživo u Vinkovcima ili b) on-line

 

Ljubazno Vas sve molimo da se za sudjelovanje prijavite najkasnije do četvrtka 10. 09. 2020. do 12:00 sati, i to slanjem ispunjenjenog obrasca na email: czp@sumfak.hr.

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije