YouTube
Instagram
Facebook
×

ODRŽAN DAN OTVORENIH VRATA 2023

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije i ove je godine ugostio učenike i nastavnike srednjih škola.


U petak 21. travnja na Fakultet šumarstva i drvne tehnologije održan je Dan otvorenih vrata. Učenicima i nastavnicima završnih razreda srednjih škola, ali i brojnim drugim zainteresiranima, predstavljene su djelatnosti zavoda i laboratorija FŠDT-a. Sudjelovanjem na radionicama te kroz razgovor s nastavnicima i studentima budući su brucoši imali priliku iz prve ruke vidjeti kako izgleda studiranje na FŠDT-u. 

Učenici srednjih škola iz različitih dijelova Hrvatske saznali su, između ostaloga, što je elastičnost drva i zašto je važna, kako izvaditi DNK iz biljke, kolika je zapravo bioraznolikost naših šuma, kako se određuje visina stabla, što drvo čini drvom… Osim obilazaka zavoda i sudjelovanja na radionicama, osobito je zanimljiva bila prezentacija bespilotne letjelice te, za razonodu od stručnih tema, neizostavni šumarski dvoboj pilama.

.

Aktualno

25.09.2023

ZAGREB DESIGN WEEK 2023

Studenti i nastavnici s drvnotehnološkog odsjeka Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i ove godine sudjeluju na ZGDW - izložbi fakulteta i škola.

25.09.2023

Natječaj za zapošljavanje (25.09.2023)

za prijem izvršitelja (m/ž) u radni odnos viši tehničar :

20.09.2023

Stoljeće visokoškolske terenske nastave studija šumarstva na otoku Rabu

U petak, 15. rujna, u kongresnoj dvorani hotela Imperial Valamar Collection u Rabu s početkom u 11 sati održan je skup kojim se obilježilo 100 godina održavanja visokoškolske terenske nastave studija šumarstva na otoku Rabu.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije