YouTube
Instagram
Facebook
×

Izvještaj o Svečanoj sjednici Senata u povodu Dana Sveučilišta u Zagrebu


Svečana sjednica Senata u povodu Dana Sveučilišta u Zagrebu održana je 9. studenoga 2022. godine na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije na kojoj su sudjelovali rektor, prorektori, dekani i prodekani Sveučilišta u Zagrebu, pozvani djelatnici Sveučilišta i drugi uvaženi gosti.

 

Uzvanike su pozdravili:

– predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivan Pavao Boras,

- zamjenik predsjednika Rektorskoga zbora Republike Hrvatske i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić,

- izaslanik predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, podpredsjednik HAZU-a akademik Davor Miličić,

- izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića, Luka Juroš prof., pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade

- izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs,

- izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, saborska zastupnica i predsjednica Saborskog odbora za obrazovanje, znanost i kulturu prof. dr. sc. Vesne Bedeković i

- izaslanik predsjednika Republike, posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju izv. prof. dr. sc.Velibor Mačkić.

 

Na svečanoj sjednici rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić predstavio je aktualnu situaciju u visokom obrazovanju i znanosti Republike Hrvatske te na Sveučilištu u Zagrebu, kao i kratkoročne i dugoročne ciljeve nove Uprave Sveučilišta u mandatnom razdoblju 2022-2026.

Na sjednici su dodijeljena Posebna priznanja rektora studentima za postignut uspjeh od međunarodnog značaja u ak. god. 2021./2022., te nagrade „Fran Bošnjaković“, „Andrija Štampar“, „Andrija Mohorovičić“,  Ars summa Universitatis kao i nagrada za sveučilišnu inovaciju godine, inovatora godine i najuspješniji transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu za 2022. godinu.

Na svečanoj sjednici su dodijeljena počasna zvanja professor emeritus za 2022. godinu. Svečana sjednica Senata završila je akademskom himnom Gaudeamus igitur.

 

Foto studio IPIK.

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije