YouTube
Instagram
Facebook
×

Natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu (BIP) u Češkoj

Otvoren je natječaj za prijavu studenata i nastavnika na Erasmus+ kombinirani (blended) intenzivni program (BIP) pod nazivom “Forestry and Forest Bioeconomy in Central Europe” kojeg organizira Czech University of Life Sciences Prague iz Češke Republike. Program će se održati kombinirano tijekom ožujka i travnja 2024. godine. Završni tjedan održat će se od 22. do 26. travnja 2024. godine u Pragu. Rok za prijavu je ponedjeljak, 29. siječnja 2024. do 12 sati.


Pozivamo zainteresirane studente i članove osblja FŠTD da se prijave na Erasmus+ kombinirani intenzivni program (BIP) pod nazivom “Forestry and Forest Bioeconomy in Central Europe" kojeg organizira Czech University of Life Sciences Prague. Više informacija dostupno je u letku.

 

Program je osmišljen kao kombinacija online (27.3.2024; 10.4.2024) i onsite nastave koja će se održati od 22. do 26. travnja 2024. na kampusu Faculty of Forestry and Wood Sciences u Pragu te njegovoj okolici. U programu može sudjelovati 8 studenata/studentica prijediplomskih i diplomskih studija Šumarstva, Urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša i Drvne tehnologije te 2 zaposlenika Fakulteta.

 

Za uspješno izvršenje obveza u okviru programa studenti će dobiti 3 ECTS-a, koji će im biti upisani u ISVU kao dodatni bodovi izvan obaveznih na studijskom programu.

 

Za sve studente i zaposlenike koji su zainteresirani za ovaj program, raspisan je

 

                                                                         NATJEČAJ

za Erasmus+ kombinirani intenzivni program (BIP) “Forestry and Forest Bioeconomy in Central Europe”

 

Postupak prijave:

  • zainteresirani studenti prvo ispunjavaju online formu - Google obrazac (unutar obrasca se detaljno opisuje motivacija za sudjelovanje u ovom BIP-u, na engleskom jeziku, do 350 riječi)
  • nakon ispunjene online forme, e-poštom kkorov@sumfak.unizg,hr obavezno dostaviti prijepis ocjena (ako ste student diplomske razine, potrebno dostaviti prijepis s prijediplomskog i diplomskog studija) te životopis (u Europass-u na hrvatskom jeziku)

 

Prijavljeni studenti će za sudjelovanje biti odabrani temeljem kriterija za odabir studenata prijavljenih na ovaj natječaj (to su motivacija obrazložena kroz prijavu i intervju, akademski uspjeh i poznavanje engleskog jezika, što će se provjeriti tijekom intervjua nakon zatvaranja natječaja). 

 

Nakon završetka natječaja, Ured za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju FŠDT će kontaktirati prijavljene studente s daljnjim uputama. 

 

Rok za predaju prijave je ponedjeljak, 29. siječnja 2024. do 12 sati, dok će se intervjui s prijavljenim studentima održavati nakon toga, o čemu ćemo obavijestiti studente po završetku roka za prijave. 

 

Zainteresirane članove osoblja molimo da svoj iskaz interesa jave direktno Uredu za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju FŠDT putem e-pošte (na kkorov@sumfak.unizg.hr). Prijavljeni zaposlenici će za sudjelovanje biti odabrani temeljem kriterija za odabir članova osoblja prijavljenih na ovaj natječaj (to su motivacija obrazložena kroz iskaz interesa i poznavanje engleskog jezika, što će se provjeriti tijekom intervjua nakon zatvaranja natječaja).

 

Odabrane studente i članove osoblja FŠDT će prijaviti na Natječaj za Erasmus+ kombinirane intenzivne programe koje je raspisalo Sveučilište u Zagrebu kako bi ostvarili pravo na financijsku potporu za fizički dio programa (za studente to je iznos od 70 EUR/dnevno + mogućnost ostvarivanja dodatnih financijskih sredstava za kategorije studenata s manje mogućnosti). 

 

Napomena: S obzirom na kratke rokove i propisani selekcijski proces, molimo da se na Natječaj jave samo studenti koji su stvarno zainteresirani i koji će, ako budu odabrani, sigurno sudjelovati u programu.

 

Za više informacija studenti se mogu javiti Uredu za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju FŠDT (1. kat, soba 146) ili mailom na kkorov@sumfak.unizg.hr.

 

Erasmus+ kombinirani (blended) intenzivni programi (BIP) su nova vrsta aktivnosti unutar programa Erasmus+ za razdoblje 2021.-2028. u kojima se primjenjuju inovativni načini učenja i poučavanja. Tijekom kombiniranih intenzivnih programa skupine studenata ili članova osoblja (kao polaznici programa u statusu „learners“) obavljaju kratkoročnu fizičku mobilnost u inozemstvu u kombinaciji s obveznom virtualnom komponentom, koja omogućuje suradničko učenje i timski rad putem interneta. Za studente i (ne)nastavno osoblje koje odlazi na fizičku mobilnost u drugu zemlju osigurana je financijska potpora iz programa Erasmus+.

 

Više informacija o Erasmus+ BIP-ovima potražite ovdje.

Aktualno

06.02.2024

Bilateralna međusveučilišna razmjena

Sveučilište u Zagrebu objavlilo je natječaj za studentske razmjene u ak. god. 2024./2025. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene.

 

05.02.2024

Započinje natjecanje Europsko stablo 2024. godine

Podržite hrvatskog predstavnika stablo Murve na Skradinskom buku.

24.01.2024

POZIV za studente - program za Noć muzeja 2024. Sveučilište u Zagrebu, SEECEL

Sveučilište u Zagrebu tradicionalno sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja predstavljanjem svoje bogate povijesne, kulturne i akademske baštine.

22.01.2024

Natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu (BIP) u Češkoj

Otvoren je natječaj za prijavu studenata i nastavnika na Erasmus+ kombinirani (blended) intenzivni program (BIP) pod nazivom “Forestry and Forest Bioeconomy in Central Europe” kojeg organizira Czech University of Life Sciences Prague iz Češke Republike. Program će se održati kombinirano tijekom ožujka i travnja 2024. godine. Završni tjedan održat će se od 22. do 26. travnja 2024. godine u Pragu. Rok za prijavu je ponedjeljak, 29. siječnja 2024. do 12 sati.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije