YouTube
Instagram
Facebook
×

Održan EUROPEAN FORUM ON URBAN FORESTRY 2024 (EFUF)


Međunarodni znanstveni skup Europski forum o urbanom šumarstvu (EFUF) 2024 održan je u Zagrebu, 21. – 25. svibnja 2024. godine. Konferencija EFUF se održava već 26 godina u raznim europskim državama, te je pod pokroviteljstvom IUFRO-a sekcija 6.07 Urban forestry.

 

Sveučilište u Zagrebu Fakultet šumarstva i drvne tehnologije je bio domaćin skupa 2024. i jedan od njegovih organizatora zajedno s organizacijom European Forum on Urban Forestry, Europskim šumarskim institutom (EFI), Hrvatskim šumarskim institutom, Hrvatskim šumarskim društvom i Sekcijom za urbano šumarstvo, Hrvatskim šumama, Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije u partnerstvu s Parkom prirode Medvednica i pod sponzorstvom Turističke zajednice grada Zagreba.

 

Na konferenciji je sudjelovalo više od 170 sudionika iz 32 države (s 4 kontinenta). Ukupno je prezentirano 63 predavanja, bilo plenarni dio programa ili kroz 4 paralelne programske sesije. Uz to, održane su 4 radionice te je izloženo 37 postera. Terenski dio konferencije je održan na zelenim površinama grada Zagreba (Lenucijieva potkova i park-šuma Dubravkin put) te na Sljemenu (domaćin PP Medvednica), dok je dodatni izlet za sudionike konferencije održan u Gradu Varaždinu.

 

U provedbi foruma sudjelovali su studenti diplomskog studija Urbano šumarstvo, zaštita prirode i okoliša koji su bili zaduženi za registraciju sudionika, pripremu i pomoć kod izvođenja programa konferencije. Također, kroz postersku sesiju su prezentirana 3 studentska rada iz područja Urbanog šumarstva koji su financirani kroz Studentske projekte Fakulteta. Program diplomskog studija na engleskom jeziku 'Close to Nature Forestry' predstavila je doc. dr. sc. Jelena Kranjec.

 

Općeniti dojam sudionika skupa je bio vrlo pozitivan, kako o stanju urbanog šumarstva u Zagrebu, organizaciji skupa, tako i o našem Fakultetu kao domaćinu.

Aktualno

06.06.2024

FŠDT suorganizator i domaćin 1. seminara šumske pedagogije u Hrvatskoj

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je 29. svibnja 1. seminar šumske pedagogije u organizaciji Centra za šumsku pedagogiju Silva.Rei iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Domaćin i suorganizator seminara bio je FŠDT, dok su partneri bili Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Javna ustanova Park prirode Medvednica.

17.05.2024

Erasmus+ stručna praksa 2024./25.

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata - Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2024./25.

15.05.2024

GREEN2024

 1st Announcement for conference GREEN2024

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije