YouTube
Instagram
Facebook
×

Šumarske karte i planovi izložba povodom 250 godina hrvatskog šumarstva


Izložba “Šumarske karte i planovi – iz povijesti gospodarenja šumama Hrvatske” prigodna je izložba kojom se Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu pridružuje obilježavanju 250 godina hrvatskoga šumarstva, a rezultat je poslovne suradnje između Hrvatskoga državnog arhiva i Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije. Ovom tematskom izložbom se Fakultet šumarstva i drvne tehnologije i Hrvatski državni arhiv pridružuju i obilježavanju Međunarodne godine karata.

Na izložbi su predstavljene replike izvornih rukopisnih i tiskanih karata/planova/nacrta i dokumenata koji se čuvaju u nekoliko zbirki i fondova Hrvatskoga državnog arhiva. Iznimno, na dan otvorenja izložbe 20. listopada 2015. godine najstarija rukopisna šumarska karta Ličke pukovnije iz 1764.–1765. godine bila je predstavljena kao izvornik.

Na otvorenju izložbe posjetiteljima su se s nekoliko prigodnih riječi obratili dekan Šumarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Vladimir Jambreković i ravnateljica Hrvatskoga državnog arhiva dr. sc. Vlatka Lemić.

Nakon toga nazočne je uz prigodni govor pozdravila prodekanica Šumarskog odsjeka prof. dr. sc. Renata Pernar, a viša arhivistica mr. sc. Mirjana Jurić iz HDA upoznala je posjetitelje sa tematskim cjelinama postava izložbe.

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije