×

Potpisan ugovor za projekt internacionalizacija Šumarskog fakulteta „kod kuće“ (Intersumfak)

U petak, 12. listopada 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH održana je svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

Za financiranje je odabrano 30 projekata ukupne vrijednosti od 50.000.000,00 kuna.

Ispred Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ugovor o dodjeli 1.437.118,85 kn za trogodišnji projekt Internacionalizacija Šumarskog fakulteta „kod kuće“ (InterSumfak) potpisao je Prodekan prof. dr. sc. Stjepan Pervan. Ugovore su dobitnicima uručili ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.

Cilj projekta je povećati broj kolegija na engleskom jeziku na diplomskim studijima fakulteta, a rezultati projekta pridonose jačanju kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja te predstavljaju preduvjet za povećanje izrazito niske mobilnosti studenata. Također, predstavljaju prvi korak prema ponudi cjelokupnih studija na stranim jezicima, što je jedan od strateških ciljeva našeg fakulteta.

 

 

 

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije