YouTube
Instagram
Facebook
×

Održan WorldSkills Croatia 2022. - državno natjecanje učenika strukovnih škola

Najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe kojemu je cilj popularizacija strukovnog obrazovanja.


Najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe, WorldSkills Croatia 2022. održano je od 10. do 12. svibnja. Oko 400 najboljih učenika strukovnih škola iz cijele Hrvatske natjecalo se u čak 40 disciplina. Cilj ovoga natjecanja popularizacija je strukovnog obrazovanja, koja je dio pokušaja korjenite promjene društvenog položaja te najmnogoljudnije grane srednjoškolskog obrazovanja u Hrvatskoj.

 

U okviru natjecanja WordSkills Croatia 2022., održano je i državno natjecanje učenika srednjih šumarskih škola. Sudjelovalo je ukupno osam srednjih škola: Drvodjeljska škola Zagreb, Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, Srednja škola Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica, Srednja škola Josipa Kozarca Đurđenovac, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod, Srednja škola Otočac, Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac i Tehnička škola Virovitica.

 

 

Na temelju dugogodišnje uspješne suradnje, i ove se godine Fakultet šumarstva i drvne tehnologije aktivno uključio u pripremu i provedbu natjecanja u cjelini I – Šumarsko oko koja je održana na NPŠO Zagreb u šumi Dotrščina. Nastavnici Fakulteta sudjelovali su u pripremi uzoraka za determinaciju, odabiru stabala i postavljanju natjecateljske staze.

 

 

Prva tri mjesta u cjelini I - Šumarsko oko osvojili su:

  1. Zlatko Zagorac – Drvodjeljska škola Zagreb,
  2. Danijel Vukić – Srednja škola Josipa Kozarca Đurđenovac i
  3. Karlo Koledić – Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod.

Čestitamo!

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije