YouTube
Instagram
Facebook
×

DAN DOKTORATA BIOTEHNIČKOG PODRUČJA 2021.


Na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 16. i 17. rujna održan je Dan doktorata biotehničkog područja 2021. U dvodnevnom su programu sudjelovali doktori znanosti i doktorandi s tri fakulteta biotehničkog područja (Agronomskog fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta i Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu) koji su putem prezentacija i postera upoznali sudionike skupa s rezultatima svojih istraživanja vezanih uz temu disertacije.

Skup su pozdravili prof. dr. sc. Zoran Grgić, dekan Agronomskog fakulteta, prof. dr. sc. Jadranka Frece, dekanica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Stjepan Mikac, prodekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, prof. dr. sc. Vesna Tomašić, predsjednica Povjerenstva za doktorske radove, izv. prof. dr. sc. Antonio Starčević, predsjednik Vijeća Biotehničkog područja te prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

Prezentaciju o mogućnostima Marie Sklodowska-Curie akcije za studente doktorskih studija održala je Sandra Vidović iz Agencija za mobilnost i programe Europske unije a Ružica Bruvo iz Središnjeg ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu doktorande je upoznala s izazovima mobilnosti studenata u vrijeme pandemije.

Svoju zanimljivu „priču o karijeri znanstvenika“ doktorandima je ispričao akademik Ferdo Bašić, profesor emeritus Agronomskog fakulteta.

Dvodnevni skup završio je ugodnim druženjem na Pokušalištu Jazbina Agronomskog fakulteta gdje su doktorandi mogli čuti zanimljive pojedinosti o vinogradima i proizvodnji vina na Agronomskom fakultetu te kušati kvalitetna vina „iz srca Zagreba“.

U sklopu druženja na Pokušalištu u Jazbini dodijeljene su i nagrade za najbolju prezentaciju i poster. Andrija Novosel, doktorand Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, dobio je nagradu za najbolju prezentaciju a nagradu za najbolji poster dobile su Matea Habuš, doktorandica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta i Mateja Pećina, doktorandica Agronomskog fakulteta.

Organizatori Dana doktorata biotehničkog područja 2021. iznimno su zadovoljni zanimanjem  doktoranada,  kvalitetom prezentacija i postera kao i suradnjom između triju fakulteta te se nadaju da će se tradicija održavanja Dana doktorata biotehničkog područja nastaviti.

 

Zbornik Dana doktorata biotehničkog područja

Galerija fotografija

Aktualno

06.06.2024

FŠDT suorganizator i domaćin 1. seminara šumske pedagogije u Hrvatskoj

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je 29. svibnja 1. seminar šumske pedagogije u organizaciji Centra za šumsku pedagogiju Silva.Rei iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Domaćin i suorganizator seminara bio je FŠDT, dok su partneri bili Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Javna ustanova Park prirode Medvednica.

17.05.2024

Erasmus+ stručna praksa 2024./25.

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata - Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2024./25.

15.05.2024

GREEN2024

 1st Announcement for conference GREEN2024

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije