YouTube
Instagram
Facebook
×

DAN DOKTORATA BIOTEHNIČKOG PODRUČJA 2022.


DANI DOKTORATA BIOTEHNIČKOG PODRUČJA 2022.


Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 28. i 29. rujna održani su Dani doktorata biotehničkog područja 2022. U dvodnevnom su programu sudjelovali doktori znanosti i doktorandi s tri fakulteta biotehničkog područja (Agronomskog fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta i Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu) koji su putem prezentacija i postera upoznali sudionike skupa s rezultatima svojih istraživanja vezanih uz temu disertacije.

Skup su pozdravili prof. dr. sc. Jadranka Frece, dekanica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, prof. dr. sc. Ivica Kisić, dekan Agronomskog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Stjepan Mikac, prodekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, prof. dr. sc. Vesna Tomašić, predsjednica Povjerenstva za doktorske radove te prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

Prezentaciju o mogućnostima Marie Sklodowska-Curie akcije za studente doktorskih studija održao je Ivan Makovec iz Agencija za mobilnost i programe Europske unije a Ružica Bruvo iz Središnjeg ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu doktorande je upoznala s mogućnostima Erasmus+ mobilnosti za doktorande.

Imali smo prigodu čuti „Priču jedne karijere“ jer je s nama svoja stručna i životna iskustva podijelio prof. dr. sc. Vladimir Mrša s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na skupu su predstavljeni zavodi Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao i tvrtke koje su bile sponzori skupa. Naglasak kod predstavljanja bio je na temama znanstvenih istraživanja, znanstvenim projektima i mogućnostima suradnje u biotehničkom području.

Tijekom dvodnevnog skupa u predvorju fakulteta bili su izloženi posteri uz koje su doktorandi uz kavu i piće neformalno razmjenjivali dosadašnja iskustva u znanstvenome radu i studiranju.

Dvodnevni skup završio je dodijelom nagrada za najbolju prezentaciju i najbolji poster. Marija Gregov Novosel, doktorandica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta dobila je nagradu za najbolju prezentaciju a nagradu za najbolji poster dobio je Karlo Špelić, doktorand Agronomskog fakulteta.

Za ugodno druženje na kraju skupa pobrinuli su se domaćini s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u suradnji sa spozorima iz prehrambene industrije.

Nadamo se da su doktorandi iskoristili ovogodišnje Dane doktorata biotehničkog područja 2022. za upoznavanje i uzajamni poticaj, kako bi lakše prevladali sve izazove koji su pred njima!

Organizatori Dana doktorata biotehničkog područja 2022. iznimno su zadovoljni kvalitetom prezentacija i postera kao i suradnjom između triju fakulteta te se nadaju da će se Dani doktorata biotehničkog područja nastaviti održavati i sljedećih godina.

 

Knjiga sažetaka

 

Aktualno

06.02.2024

Bilateralna međusveučilišna razmjena

Sveučilište u Zagrebu objavlilo je natječaj za studentske razmjene u ak. god. 2024./2025. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene.

 

05.02.2024

Započinje natjecanje Europsko stablo 2024. godine

Podržite hrvatskog predstavnika stablo Murve na Skradinskom buku.

24.01.2024

POZIV za studente - program za Noć muzeja 2024. Sveučilište u Zagrebu, SEECEL

Sveučilište u Zagrebu tradicionalno sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja predstavljanjem svoje bogate povijesne, kulturne i akademske baštine.

22.01.2024

Natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu (BIP) u Češkoj

Otvoren je natječaj za prijavu studenata i nastavnika na Erasmus+ kombinirani (blended) intenzivni program (BIP) pod nazivom “Forestry and Forest Bioeconomy in Central Europe” kojeg organizira Czech University of Life Sciences Prague iz Češke Republike. Program će se održati kombinirano tijekom ožujka i travnja 2024. godine. Završni tjedan održat će se od 22. do 26. travnja 2024. godine u Pragu. Rok za prijavu je ponedjeljak, 29. siječnja 2024. do 12 sati.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije