YouTube
Instagram
Facebook
×

DAN DOKTORATA BIOTEHNIČKOG PODRUČJA 2022.


DANI DOKTORATA BIOTEHNIČKOG PODRUČJA 2022.


Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 28. i 29. rujna održani su Dani doktorata biotehničkog područja 2022. U dvodnevnom su programu sudjelovali doktori znanosti i doktorandi s tri fakulteta biotehničkog područja (Agronomskog fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta i Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu) koji su putem prezentacija i postera upoznali sudionike skupa s rezultatima svojih istraživanja vezanih uz temu disertacije.

Skup su pozdravili prof. dr. sc. Jadranka Frece, dekanica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, prof. dr. sc. Ivica Kisić, dekan Agronomskog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Stjepan Mikac, prodekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, prof. dr. sc. Vesna Tomašić, predsjednica Povjerenstva za doktorske radove te prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

Prezentaciju o mogućnostima Marie Sklodowska-Curie akcije za studente doktorskih studija održao je Ivan Makovec iz Agencija za mobilnost i programe Europske unije a Ružica Bruvo iz Središnjeg ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu doktorande je upoznala s mogućnostima Erasmus+ mobilnosti za doktorande.

Imali smo prigodu čuti „Priču jedne karijere“ jer je s nama svoja stručna i životna iskustva podijelio prof. dr. sc. Vladimir Mrša s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na skupu su predstavljeni zavodi Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao i tvrtke koje su bile sponzori skupa. Naglasak kod predstavljanja bio je na temama znanstvenih istraživanja, znanstvenim projektima i mogućnostima suradnje u biotehničkom području.

Tijekom dvodnevnog skupa u predvorju fakulteta bili su izloženi posteri uz koje su doktorandi uz kavu i piće neformalno razmjenjivali dosadašnja iskustva u znanstvenome radu i studiranju.

Dvodnevni skup završio je dodijelom nagrada za najbolju prezentaciju i najbolji poster. Marija Gregov Novosel, doktorandica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta dobila je nagradu za najbolju prezentaciju a nagradu za najbolji poster dobio je Karlo Špelić, doktorand Agronomskog fakulteta.

Za ugodno druženje na kraju skupa pobrinuli su se domaćini s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u suradnji sa spozorima iz prehrambene industrije.

Nadamo se da su doktorandi iskoristili ovogodišnje Dane doktorata biotehničkog područja 2022. za upoznavanje i uzajamni poticaj, kako bi lakše prevladali sve izazove koji su pred njima!

Organizatori Dana doktorata biotehničkog područja 2022. iznimno su zadovoljni kvalitetom prezentacija i postera kao i suradnjom između triju fakulteta te se nadaju da će se Dani doktorata biotehničkog područja nastaviti održavati i sljedećih godina.

 

Knjiga sažetaka

 

Aktualno

06.06.2024

FŠDT suorganizator i domaćin 1. seminara šumske pedagogije u Hrvatskoj

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je 29. svibnja 1. seminar šumske pedagogije u organizaciji Centra za šumsku pedagogiju Silva.Rei iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Domaćin i suorganizator seminara bio je FŠDT, dok su partneri bili Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Javna ustanova Park prirode Medvednica.

17.05.2024

Erasmus+ stručna praksa 2024./25.

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata - Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2024./25.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije