×

Laboratorij za šumsku biomasu

Laboratorij za šumsku biomasu Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osmišljen je kao središnje mjesto istraživanja i kontrole kakvoće šumske biomase za energiju u Republici Hrvatskoj. U skladu s osnivačkim ciljem provedena je izgradnja, opremanje laboratorija i edukacija laboratorijskog osoblja po uzoru na slične europske laboratorije.
 

Laboratorij za šumsku biomasu


Laboratorij je koncipiran tako da zadovolji znanstvene potrebe zaposlenika Fakulteta i obrazovne potrebe njegovih studenata te da bude na raspolaganju gospodarskim subjektima, odnosno da ponudi svoje usluge na tržištu.

 


Laboratorijske analize, nužne za uspostavu sustava praćenja kakvoće čvrstih biogoriva u proizvodnom i transportnom lancu od sirovine (šumske biomase) preko proizvođača do krajnjeg potrošača, provode se prema europskim, odnosno međunarodnim normama za čvrsta biogoriva (HRN EN; HRN EN ISO); osoblje Laboratorija aktivno je uključeno u rad Tehničkog odbora 238 Čvrsta biogoriva, Hrvatskog zavoda za norme.

 


Kontinuiranim edukacijom, intenzivnom međulaboratorijskom suradnjom i ustrajnim radom na uspostavi i osiguranju sustava kakvoće Laboratorij za šumsku biomasu Šumarskog Fakulteta u Zagrebu pružit će mogućnost našim proizvođačima čvrstih biogoriva da svoj proizvod ispitaju u svojoj zemlji sukladno važećim europskim normama, unaprijede tehnološke procese i stave proizvod u promet sa svim potrebnim deklaracijama ili u Republici Hrvatskoj ili na zajedničkom europskom i svjetskom tržištu.
 

Aktualno

02.12.2019

Obavijest za stanare studentskih domova

Otvorene su prijave za članove studentskih odbora u studentskim domovima Studentskog centra Zagreb

29.11.2019

Obavijest 4 - STEM stipendije

III. krug dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti

11.11.2019

Četvero nastavnika Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta krenulo je na pripremni tečaj

Dvoje nastavnika Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta krenulo je na pripremni tečaj za polaganje Cambridge English ispita, razine B2 te dvoje na pripremni tečaj za polaganje Cambridge English ispita, razine C1.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije