YouTube
Instagram
Facebook
×

ERASMUS+ Blended intensive programmes (BIP)

Erasmus+ kombinirani intenzivni programi.


KOMBINIRANI INTENZIVNI PROGRAMI (BIP) su kratki intezivni i inovativni programi mobilnosti fleksibilnog formata, a obavezno uključuju virtualnu i fizičku mobilnost.

  • Pojedini BIP organiziraju minimalno 3 visoka učilišta iz 3 Erasmus+ programske zemlje
  • Trajanje fizičkog dijela mobilnosti je 5 do 30 dana.
  • Studentima sudionicima se po završetku programa dodjeljuje najmanje 3 ECTS boda
  • Sudionici Erasmus+ BIP-a dobivaju financijsku potporu.
  • Studenti se za pojedini BIP prijavljuju putem internog natječaja Fakulteta.
  • Studentima zainteresiranima za ovakav tip mobilnosti preporuča se redovito praćenje obavijesti Ureda za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju.

 


BIP ISKUSTVA

FORESTRY AND FOREST BIOECONOMY IN CETRAL EUROPE, Faculty of Forestry and Wood Sciences, Czech University of Life Sciences Prague (CZU), Češka - Petra Perković, diplomski studij Urbano šumarstvo, zaštita prirode i okoliša

 

"Drugu polovicu travnja, od 22.-27.4.2024. smo proveli na ERASMUS+ Blended Intensive Program pod imenom Forestry and Forest Bioeconomy in Central Europe. BIP programi su nešto noviji koncept, a kroz njega smo učili virtualno na dva predavanja, a potom smo dobili priliku sve naučeno i više, vidjeti uživo u Pragu i okolici. Zajedno s kolegama zajedno sa studentima s University of Eastern Finland te s Drvne tehnologije i programa Šumarstva smo učili o velikom spektru tema naše struke - o pojmovima bioekonomije, urbanog šumarstva, valorizaciji ekosistema u Češkoj, klimatskim promjenama i nedrvnim šumskim proizvodima.

 

    

 

Početak i sam kraj programa smo proveli na kampusu U u Pragu, dok smo sredinu tjedna proveli u dvorcu u malom mjestu Kostelec nad Černimy lesy. Program je imao i odlične terene, ponešto za svaki smjer, radionice s laserima, šetnje kroz arboretume i fakultetske šume te posjet gradu Plzenu.

 

    

 

Preporučila bih vam ovo iskustvo jer smo imali priliku vidjeti kako je to u državi koja je relativno blizu, a navike u struci ponešto drukčije. Osim tog smo dobili uvid u rad kolega s vlastitog fakulteta, a sve to uz zaista lijepo provedeno vrijeme u druženju, upoznavanju i šetnjama Pragom."

 

 

.

Aktualno

06.06.2024

FŠDT suorganizator i domaćin 1. seminara šumske pedagogije u Hrvatskoj

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je 29. svibnja 1. seminar šumske pedagogije u organizaciji Centra za šumsku pedagogiju Silva.Rei iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Domaćin i suorganizator seminara bio je FŠDT, dok su partneri bili Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Javna ustanova Park prirode Medvednica.

17.05.2024

Erasmus+ stručna praksa 2024./25.

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata - Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2024./25.

15.05.2024

GREEN2024

 1st Announcement for conference GREEN2024

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije