×

Laboratorij za patologiju drveća

Djelatnost Laboratorija je ispitivanje uzročnika bolesti i štetnika šumskog i urbanog drveća. Dijagnostika, istraživanje biologija gljivičnih uzročnika bolesti i štetnih vrsta kukaca i drugih štetnika, ispitivanja mjera zaštite drveća. Izolacija gljivičnih uzročnika bolesti iz biljnih organa, uzgoj i analiza, identifikacija i utvrđivanje statusa uzročnika bolesti. Identifikacija štetnih vrsta kukaca i drugih štetnika, uzgoj i analiza te utvrđivanje statusa štetnika. Izolacija DNA iz biljnih organa i patogena te priprema za molekularne analize. Ispitivanje i propisivanje učinkovitih preventivnih i/ili kurativnih mjera zaštite u suzbijanju ili kontroli bolesti i štetnika. Edukacija studenta preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija.


Laboratorij za patologiju drveća

 

 

Aktualno

17.03.2020

Tijekom sljedeće tri godine studenti Šumarskog fakulteta sudjelovat će u projektu stručne prakse

U ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih gotovo 100 milijuna kuna za unaprjeđenje kvalitete stručne prakse hrvatskih studenata.

13.03.2020

Kreativna radionica „Korak po korak do dobrog dizajna proizvoda“ na sajmu VIROEXPO u Virovitici

Zbog epidemiološke situacije u zemlji i otkazivanja sajma Viroexpo odgađamo kreativnu radionicu koja se trebala održati za vrijeme sajma. O novom terminu radionice obavijestiti ćemo vas naknadno.

Hvala na razumijevanju.

 

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije