×

Studentske udruge

Studenti Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirani su putem podružnice Studenskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Studenske udruge šumarstva, Udruge studenata urbanog šumarstva i Studentska sportska udruga „Quercus“.

Slovom Zakona o studenskom zboru i drugim studenskim organizacijama Studenski zbor Šumarskog fakulteta ima i 6 svojih članova u Fakultetskom vijeću Šumarskog fakulteta putem kojeg aktivno sudjeluju u životu na Šumarskom fakultetu.  Studenska udruga šumarstva s druge strane predstavlja samoinicijativno udruživanje studenata i na Šumarskom fakultetu kao takva djeluje već dugi niz godina, a danas putem ove udruge možete sudjelovati u radu nekoliko posebnih sekcija poput:

  1. Lovačke sekcije
  2.  Informativne sekcije
  3.  Sportske sekcije

Neki od zapaženijih projekata Studentske udruge šumarstva bile su radionice iz rasadničarstva i studentska izložba „Šuma okom šumara“.


Studentska sportska udruga „Quercus“  osnovana je 2008. godine kada je postala i punopravni član Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza, koji provodi sportska natjecanjima  na Sveučilištu u Zagrebu. Predsjednik udruge je prof.dr.sc. Milan Oršanić, a tajnik Davor Pavlović prof. Kao članica ZSSS,  SSU Quercus stekla je pravo nastupa na natjecanjima koje organizira  i provodi isti. Članovi studentske sportske udruge Šumarskog fakulteta sukladno statutu udruge, imaju pravo nastupa na sveučilišnim natjecanjima, te redovito postižu mnoge zapažene rezultate na Sveučilišnom sportskom prvenstvu.


Udruga studenata urbanog šumarstva osnovana je 2015. godine s ciljem promicanja, popularizacije i pravne afirmacije studija Urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša. Udruga ima više od 100 članova i osnovana je s idejom da postane platforma za povezivanje studenata sa strukom. Među projekte Udruge studenata urbanog šumarstva ubrajaju se “Biciklijada kroz urbane šume Grada Zagreba” i brošura „Urbano šumarstvo za početnike“. Udruga je redoviti sudionik na Međunarodnom sajmu cvijeća „Floraart“. Godine 2016., na navedenom sajmu, osvojili su Nagradu za najbolji detalj predstavivši izložak “Hotel za kukce”, a 2018. Nagradu za tehnološku suradnju sa svojim „GroWow“ automatiziranim sustavom navodnjavanja koji biljku kontrolirano zalijeva ovisno o vlažnosti tla koja se prethodno očitava putem vlagomjera. Na Europskom forumu o urbanom šumarstvu, koji je održan u Helsinkiju u svibnju 2018. godine, na završnoj ceremoniji Mateju Rupčiću, predsjedniku Udruge, dodijeljena je nagrada European Young Urban Forester of the Year.

Aktualno

01.08.2019

Natjecanje - Stablo godine (Tree of The Year)

Natjecanje je započelo 01. kolovoza 2019. godine, a pobjednik će se kandidirati na finale natjecanja Europsko stablo 2020. godine.

15.07.2019

CEEPUS - "freemover" prijave

Omogućene prijave za mobilnost izvan CEEPUS mreža.

15.07.2019

Nastavnici položili ispite iz engleskog jezika

Troje nastavnika Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta položili su Cambridge English ispite. Također, dvoje nastavnika Šumarskog odsjeka uspješno su završili semestralne tečajeve engleskog jezika. 

14.06.2019

Svečana promocija Sveučilišne znanstvene monografije pod nazivom: „Jarebika (Sorbus aucuparia L.): važnost, uzgoj i uporaba“

autora: doc. dr. sc. Damira Drvodelića sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Tomislava Jemrića sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Milana Oršanića sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

07.06.2019

N A T J E Č A J za upis na Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

za stjecanje akademskog naziva: sveučilišni specijalist/specijalisticaintelektualnog vlasništva u akademskoj godini 2019./2020.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije