YouTube
Instagram
Facebook
×

Studentske udruge

Studenti Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu organizirani su putem podružnice Studenskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Studenske udruge šumarstva, Udruge studenata urbanog šumarstva i Studentska sportska udruga „Quercus“.


Slovom Zakona o studenskom zboru i drugim studenskim organizacijama Studenski zbor Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije ima i 6 svojih članova u Fakultetskom vijeću Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije putem kojeg aktivno sudjeluju u životu na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije.  Studenska udruga šumarstva s druge strane predstavlja samoinicijativno udruživanje studenata i na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije kao takva djeluje već dugi niz godina, a danas putem ove udruge možete sudjelovati u radu nekoliko posebnih sekcija poput:

  1. Lovačke sekcije
  2.  Informativne sekcije
  3.  Sportske sekcije

Neki od zapaženijih projekata Studentske udruge šumarstva bile su radionice iz rasadničarstva i studentska izložba „Šuma okom šumara“.


Studentska sportska udruga „Quercus“  osnovana je 2008. godine kada je postala i punopravni član Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza, koji provodi sportska natjecanjima  na Sveučilištu u Zagrebu. Predsjednik udruge je prof.dr.sc. Milan Oršanić, a tajnik Davor Pavlović prof. Kao članica ZSSS,  SSU Quercus stekla je pravo nastupa na natjecanjima koje organizira  i provodi isti. Članovi studentske sportske udruge Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije sukladno statutu udruge, imaju pravo nastupa na sveučilišnim natjecanjima, te redovito postižu mnoge zapažene rezultate na Sveučilišnom sportskom prvenstvu.


Udruga studenata urbanog šumarstva osnovana je 2015. godine s ciljem promicanja, popularizacije i pravne afirmacije studija Urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša. Udruga ima više od 100 članova i osnovana je s idejom da postane platforma za povezivanje studenata sa strukom. Među projekte Udruge studenata urbanog šumarstva ubrajaju se “Biciklijada kroz urbane šume Grada Zagreba” i brošura „Urbano šumarstvo za početnike“. Udruga je redoviti sudionik na Međunarodnom sajmu cvijeća „Floraart“. Godine 2016., na navedenom sajmu, osvojili su Nagradu za najbolji detalj predstavivši izložak “Hotel za kukce”, a 2018. Nagradu za tehnološku suradnju sa svojim „GroWow“ automatiziranim sustavom navodnjavanja koji biljku kontrolirano zalijeva ovisno o vlažnosti tla koja se prethodno očitava putem vlagomjera. Na Europskom forumu o urbanom šumarstvu, koji je održan u Helsinkiju u svibnju 2018. godine, na završnoj ceremoniji Mateju Rupčiću, predsjedniku Udruge, dodijeljena je nagrada European Young Urban Forester of the Year.

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije