YouTube
Instagram
Facebook
×

Počelo izvođenje radova cjelovite obnove paviljona IV Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije


Nakon uspješno provedene javne nabave radova cjelovite obnove, te svih pratećih usluga – nadzora, projektantskog nadzora, stručnjaka zaštite na radu 2, te privremenog seljenja učionica, laboratorija i dijela ureda u susjednu zgradu i stambene kontejnere, kao i pohrane vrijedne znanstvene opreme, dana 22.5.2023. je održan inicijalni sastanak u svrhu uvođenja izvođača radova u posao. Radove cjelovite obnove izvodi zajednica ponuditelja Ing-grad i Hidro eko futura, a nadzor gradnje provodi tvrtka Extructa. Ukupna ugovorena vrijednost radova je 24.553.954,18 EUR uvećano za pripadajući iznos PDV-a. Sredstva su osigurana temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za operacije koje se financiraju iz fonda solidarnosti Europske unije i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti br FSEU.2021.MZO.040 potpisanog između Fakulteta i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Cjelovita obnova obuhvaća sanaciju i ojačanje temeljnog tla, rušenja koja su potrebna za izvođenje sanacije i ojačanje postojeće konstrukcije, uklanjanje i zamjenu oštećenih zidova, međukatnih konstrukcija i krova, zamjenu svih sustava instalacija – električne instalacije, sustav za grijanje i hlađenje, vodovodne i odvodne instalacije, ugradnju liftova za osiguranje pristupačnosti osobama s otežanom pokretljivosti, te kompletnu energetsku obnovu u sklopu koje će se instalirati i dizalice topline. Predviđeno trajanje radova je 14 mjeseci.

Za vrijeme trajanja radova sva se nastava održava uživo, kontaktnim putem u učionicama i laboratorijima Fakulteta u Svetošimunskoj 23.

 

Više o projektu Obnova infrastrukture i opreme Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije oštećene potresom.

Aktualno

06.06.2024

FŠDT suorganizator i domaćin 1. seminara šumske pedagogije u Hrvatskoj

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je 29. svibnja 1. seminar šumske pedagogije u organizaciji Centra za šumsku pedagogiju Silva.Rei iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Domaćin i suorganizator seminara bio je FŠDT, dok su partneri bili Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Javna ustanova Park prirode Medvednica.

17.05.2024

Erasmus+ stručna praksa 2024./25.

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata - Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2024./25.

15.05.2024

GREEN2024

 1st Announcement for conference GREEN2024

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije