×

Laboratorij za anatomska svojstva i zaštitu drva

Laboratorij ima iskustvo u identificiranju drva umjetnina kulturne baštine, arheološkog drva i za potrebe drvne struke, u određivanju učinkovitosti zaštitnih sredstava protiv ksilofagnih gljiva, u određivanju biološke otpornosti drva i modificiranog drva, određivanju zdravosti drva i nadzoru pri restauraciji objekata. Dokaz su za to izrađene brojne ekspertize i studije.
 

Labaratoij za anatomska svojstva i zaštitu drva
 

Surađuje s arheolozima, Hrvatskim restauratorskim zavodom, muzejima, umjetničkim akademijama, drugim fakultetima u Hrvatskoj, trgovcima drva i brojnim drugima. U laboratoriju se izvode laboratorijske vježbe sa studentima preddiplomskih, diplomskih i doktorskog studija.
 

Aktualno

01.08.2019

Natjecanje - Stablo godine (Tree of The Year)

Natjecanje je započelo 01. kolovoza 2019. godine, a pobjednik će se kandidirati na finale natjecanja Europsko stablo 2020. godine.

15.07.2019

CEEPUS - "freemover" prijave

Omogućene prijave za mobilnost izvan CEEPUS mreža.

15.07.2019

Nastavnici položili ispite iz engleskog jezika

Troje nastavnika Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta položili su Cambridge English ispite. Također, dvoje nastavnika Šumarskog odsjeka uspješno su završili semestralne tečajeve engleskog jezika. 

14.06.2019

Svečana promocija Sveučilišne znanstvene monografije pod nazivom: „Jarebika (Sorbus aucuparia L.): važnost, uzgoj i uporaba“

autora: doc. dr. sc. Damira Drvodelića sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Tomislava Jemrića sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Milana Oršanića sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

07.06.2019

N A T J E Č A J za upis na Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

za stjecanje akademskog naziva: sveučilišni specijalist/specijalisticaintelektualnog vlasništva u akademskoj godini 2019./2020.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije