YouTube
Instagram
Facebook
×

Izvještaj s terenske nastave 3-4.11.2022


3. i 4. 11. u okviru terenske nastave studenti 3.  godine preddiplomskog te 1. i 2. diplomskog studija studij drvnotehnološkog odsjeka posjetili  se tvornicu namještaja “Ambyenta” i tvrtku FIS u Vitezu i Artisan u Tešnju, BIH.

Prvi dan terenske nastave u okviru posjeta tvrtke Ambyenta i tvrke FIS studenti su upoznati sa nastankom i razvojem brenda Ambyenta – jednog od najvećih regionalnih proizvođača namještaja, obišli su najsuvremenije proizvodne pogone i u najboljoj praksi mogli da vide kompletan proizvodni proces nastajanja Ambyenta proizvoda od trupca do finalnog proizvoda. Pored obilaska pogona i kruga tvornice, gostima su eksperti iz poduzeća i kroz stručne prezentacije pokazali kako funkcionira cjelokupni tok proizvodnje a koji je u potpunosti praćen upotrebom suvremenog informacijskog softvera.

Drugi dan terenske nastave studenti su posjetili renomiranu tvrtku Artisan, koja je specijalizirana za ručnu proizvodnju visokokvalitetnog dizajnerskog namještaja od masivnog drveta. Kroz stručno vodstvo inženjera studenti su obišli različite proizvodne pogone koji se odlikuju suvremenim CNC tehnologijom, a na taj način studentima je  objašnjen proces nastajanja finalnog  proizvoda. Također kroz zanimljive prezentacije studentima je objašnjena  filozofija i način poslovanja tvrtke, gdje je upravo njihovo inzistiranje na ručnom, artisanskom radu ono što ih razlikuje od ostalih.

 

 

 

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije