×

Laboratorij za mjerenje buke i vibracija

Laboratorij se bavi ispitivanjima vezanima uz buku i vibracije koje emitiraju strojevi u pogonima drvne industrije i šumarstvu, kao i procjenom štetnog djelovanja vibracija koje se prenose na sustav šaka-ruka i tijelo radnika i buke pri radu sa strojevima, a u skladu s važećim normama i preporukama.
 

Mjerenje emisije buke tijekom blanjanja drva
 

Laboratorij raspolaže mjernim lancima za mjerenje vibracija s troosnim akcelerometrima i buke s pripadajućom programskom podrškom za analizu podataka u skladu s važećim propisima i mogućnošću izrade vlastitih specifičnih analiza prema zahtjevu korisnika. Također se za terenska mjerenja koriste vibrometri, zvukomjeri i dozimetri za mjerenje dnevne izloženosti buci i vibracijama, a svi mjerni lanci se prije mjerenja kalibriraju kalibratorima za umjeravanje zvukomjera i mjernih lanaca za mjerenje vibracija.

 

Aktualno

02.12.2019

Obavijest za stanare studentskih domova

Otvorene su prijave za članove studentskih odbora u studentskim domovima Studentskog centra Zagreb

29.11.2019

Obavijest 4 - STEM stipendije

III. krug dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti

11.11.2019

Četvero nastavnika Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta krenulo je na pripremni tečaj

Dvoje nastavnika Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta krenulo je na pripremni tečaj za polaganje Cambridge English ispita, razine B2 te dvoje na pripremni tečaj za polaganje Cambridge English ispita, razine C1.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije