YouTube
Instagram
Facebook
×

“BASF Innovation Hub 2022“ – velika prilika za mlade inovatore i startupove


Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF i ove godine odlučila podržati startup ideje, bez obzira na njihovu razinu razvoja i inovatore, uključujući briljantne umove iz Hrvatske. 

BASF Innovation Hub 2022 usredotočit će se na ideje koje doprinose ekološkim izazovima današnjice – obnovljivim izvorima energije.

 

Najbolja inovacija ili startup ideja na nacionalnoj razini dobit će inicijalnu investiciju u iznosu od 2500 EUR bruto, uz mogućnost dodatne financijske podrške u iznosu od 5000 EUR bruto u slučaju pobjede u Velikom finalu – neovisno o tome hoće li ideju dodatno podržati BASF.

 

BASF Innovation Hub 2022 se sastoji od dva glavna segmenta:

 

BASF Innovation Hub 2022 lokalna natjecanja: prvi dio serije natjecanja. Po završetku prijava, pet najboljih lokalnih timova dobit će priliku predstaviti svoje ideje pred lokalnim stručnim žirijem, koji će odrediti Lokalnog pobjednika natjecanja. Nakon toga lokalni pobjednici natjecanja sudjelovat će na Velikom finalu natjecanja BASF Innovation Hub 2022.

 

BASF Innovation Hub 2022 Veliko finale: drugi dio serije natjecanja – jedinstvena prilika za pobjednike lokalnih natjecanja da predstave svoje inovacije i startup ideje široj publici te potencijalno osiguraju investicije za njihov daljnji razvoj.   

Zemlje sudionice: Austrija i Mađarska (zajedničko lokalno natjecanje), Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Slovenija (zajedničko lokalno natjecanje), Bugarska, Grčka, Češka i Slovačka (zajedničko lokalno natjecanje) i Rumunjska.

BASF Innovation Hub 2022 pruža podršku idejama koje pokrivaju barem jednu od sljedećih tema:

 

  • Čista energija (primjeri: digitalna rješenja koja su usmjerena na povećanje procesne i energetske učinkovitosti, rješenja za povećanje udjela obnovljive energije u opskrbi električnom energijom (toplotna, solarna, vjetar), rješenja za toplinsku energiju i izolaciju, optimizaciju grijanja, hlađenja i ventilacije, dekarbonizaciju energetskih sustava i promicanje tehnologije nulte emisije)
  • Pametan prijevoz (primjeri: materijali litij-ionskih baterija, biogoriva/aditivi, materijali gorivnih ćelija, elektromagnetski neprobojni materijali, ekološki prihvatljivi i otporni materijali za EQ kućišta)
  • „Od polja do stola“ (primjeri: tehnologije precizne primjene, savjetodavne usluge za digitalnu poljoprivredu, rješenja za digitalnu poljoprivredu, rješenja koja doprinose održivijim prehrambenim sustavima, selektivni proizvodi za zaštitu usjeva, biološka zaštita usjeva)

 

Prijave su otvorene do 16. rujna 2022. Lokalni stručni žiri iz svake regije odabrat će 5 najboljih natjecatelja koji će predstaviti svoje inovativne ideje. Jedan od pet dobit će priliku sudjelovati na Velikom finalu natjecanja BASF Innovation Hub 2022.

Više informacija o projektu i vremenskom slijedu možete pronaći i na našoj web stranici: https://join-innovationhub.com/ a prošlogodišnji događaj možete pogledati na službenom YouTube kanalu eventa.

 

Aktualno

06.06.2024

FŠDT suorganizator i domaćin 1. seminara šumske pedagogije u Hrvatskoj

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je 29. svibnja 1. seminar šumske pedagogije u organizaciji Centra za šumsku pedagogiju Silva.Rei iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Domaćin i suorganizator seminara bio je FŠDT, dok su partneri bili Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Javna ustanova Park prirode Medvednica.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije