YouTube
Instagram
Facebook
×

FITOPATOLOŠKI ŠUMARSKI SKUP


U razdoblju od 19. do 22. lipnja 2023. profesor Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Danko Diminić organizirao je Stručni skup fitopatologa Austrije, Italije i Češke na području Istre. Skupu su nazočili profesori fitopatolozi: Lucio Montecchio (University of Padova, Department of Land, Environment, Agriculture and Forestry), Thomas Cech (Austrian Research Centre for Forests, Department of Forest Protection) i Libor Jankovsky (Mendel University in Brno, Dean of the Faculty of Forestry and Wood Technology, Department of Forest Protection and Wildlife Management).

 

Jedna od tema stručnog skupa bila je i aktualna problematika odumiranja poljskog jasena. Bio je to povod posjetu šumi poljskog jasena u području rijeke Mirne - Motovunskoj šumi pod upravom Šumarije Buzet. Obilasci lokacija poljskog jasena i crnoga bora na području šumarija Buzet i Labin obavljene su u suorganizaciji djelatnika UŠP Buzet - Christiana Gallo, Krunoslava Božičevića i Nadije Višković.

 

Nepovoljan razvoj događaja vezan za bolest poljskog jasena prati se od pojave prvih simptoma 2009. godine u Gorskom kotaru. S ciljem prikupljanja znanstvenih spoznaja, te posljedično pronalaskom rješenja problema navedene bolesti, od 2021. godine provodi se istraživanje u sklopu projekta: Očuvanje sastojina poljskog jasena (Fraxinus angustifolia Vahl) u Republici Hrvatskoj s naglaskom na biotske štetne čimbenike koji financira Ministarstvo poljoprivrede iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma. Više o posjetu stručnog skupa Motovunskoj šumi i fitopatogenoj gljivi pročitajte na: https://bit.ly/3NCEOOt

 

Aktualno

25.09.2023

ZAGREB DESIGN WEEK 2023

Studenti i nastavnici s drvnotehnološkog odsjeka Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i ove godine sudjeluju na ZGDW - izložbi fakulteta i škola.

25.09.2023

Natječaj za zapošljavanje (25.09.2023)

za prijem izvršitelja (m/ž) u radni odnos viši tehničar :

20.09.2023

Stoljeće visokoškolske terenske nastave studija šumarstva na otoku Rabu

U petak, 15. rujna, u kongresnoj dvorani hotela Imperial Valamar Collection u Rabu s početkom u 11 sati održan je skup kojim se obilježilo 100 godina održavanja visokoškolske terenske nastave studija šumarstva na otoku Rabu.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije