×

Obavijest: Stručni studij drvne tehnologije od akad. god. 2020./2021. izvodit će se u Virovitici

Virovitičko-podravska županija i Šumarski fakultet 30. listopada 2019. potpisali su sporazum i ugovor o suradnji

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i dekan Šumarskog fakulteta iz Zagreba, Tibor Pentek, potpisali su sporazum i ugovor o suradnji, s ciljem izobrazbe studenata kroz dislocirani preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije koji će od iduće jeseni stanovati u Virovitici. Stručni studij u prvi semestar moći će upisati do 40 studenata. Trajat će šest semestara, a njegovim završetkom, studenti će steći stručni naziv – stručni prvostupnik drvne tehnologije. Studij će se održavati u prostorima Visoke škole u Virovitici, te u Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici. Nositelj organizacije i izvođenja nastave na stručnom studiju je Sveučilište u Zagrebu Šumarski fakultet koji se  obvezuje organizirati i izvoditi nastavu po Programu i Planu stručnog studija.

Izlaganje - sudionici

– Preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije od akademske 2005./2006. pa sve do 2015./2016. održavao se kao dislocirani studij u Virovitici, a od tada je on bio u Zagrebu. Nakon početka mandata ove Uprave fakulteta, ponovno se razmotrilo dislociranje stručnog studija i donesena je konačna odluka da se on ponovno vrati u Viroviticu. Održali smo sastanak sa županom Igorom Androvićem. Kroz nekih šest mjeseci, od prvotnog sastanka, dobili smo konačan Sporazum i Ugovor, a od iduće akademske godine, nakon dobivanja dopusnice, krenut će i stručni studij Drvne tehnologije u Virovitici. Za očekivati je da će 1. listopada 2020. godine, 40 studenata upisati prvu godinu. Zahvaljujem se i Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici, odnosno Igoru Androviću i Ivici Kirinu koji su nama prepoznali kvalitetnog io pouzdanog partnera – naglasio je govoreći ovom prigodom dekan Tibor Pentek.
Potpisivanje sporazuma
Prodekan za međunarodnu suradnju Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Vjekoslav Živković, govorio je o uvjetima koje će studenti imati za studiranje u Virovitici. – U Hrvatskoj nema boljeg mjesta od Virovitice za stručni studij Drvne tehnologije. Imate bogatu i dugu tradiciju, Visoku školu u Virovitici, Panonski drvni centar kompetencija, uglavnom, sve potrebne uvjete za kvalitetno obrazovanje budućih studenata.
Nakon potpisivanja
Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, zahvalio je na suradnji Šumarskom fakultetu u Zagrebu, a ovo je plod dugogodišnje suradnje s Virovitičko-podravskom županijom. – Ovime približavamo još jedan studij stanovnicima naše županije. U Virovitici imamo Visoku školu, u Orahovici je Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, a od iduće godine ćemo u Virovitici ponovno imati stručni studij drvne tehnologije. Razvoj obrazovanja donosi i razvoj gospodarstva. Poznati smo po tradiciji obrade drva, tvrtkama koje proizvode finalni proizvod, ali i po bogatstvu šuma. Osim toga, na našem području, imamo i Upravu šuma u Slatini, brojne tvrtke, a tu je i Panonski drvni centar kompetencija, koji će studentima nuditi važnu nadogradnju na njihovom obrazovnom putu – kazao je između ostalog župan Andrović.

Aktualno

18.11.2019

Obavijest 3 - STEM stipendije

VAŽNO - II. krug dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti

11.11.2019

Četvero nastavnika Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta krenulo je na pripremni tečaj

Dvoje nastavnika Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta krenulo je na pripremni tečaj za polaganje Cambridge English ispita, razine B2 te dvoje na pripremni tečaj za polaganje Cambridge English ispita, razine C1.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije