YouTube
Instagram
Facebook
×

Obavijest: Stručni studij drvne tehnologije od akad. god. 2020./2021. izvodit će se u Virovitici

Virovitičko-podravska županija i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije 30. listopada 2019. potpisali su sporazum i ugovor o suradnji


Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i dekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije iz Zagreba, Tibor Pentek, potpisali su sporazum i ugovor o suradnji, s ciljem izobrazbe studenata kroz dislocirani preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije koji će od iduće jeseni stanovati u Virovitici. Stručni studij u prvi semestar moći će upisati do 40 studenata. Trajat će šest semestara, a njegovim završetkom, studenti će steći stručni naziv – stručni prvostupnik drvne tehnologije. Studij će se održavati u prostorima Visoke škole u Virovitici, te u Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici. Nositelj organizacije i izvođenja nastave na stručnom studiju je Sveučilište u Zagrebu Fakultet šumarstva i drvne tehnologije koji se  obvezuje organizirati i izvoditi nastavu po Programu i Planu stručnog studija.

Izlaganje - sudionici

– Preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije od akademske 2005./2006. pa sve do 2015./2016. održavao se kao dislocirani studij u Virovitici, a od tada je on bio u Zagrebu. Nakon početka mandata ove Uprave fakulteta, ponovno se razmotrilo dislociranje stručnog studija i donesena je konačna odluka da se on ponovno vrati u Viroviticu. Održali smo sastanak sa županom Igorom Androvićem. Kroz nekih šest mjeseci, od prvotnog sastanka, dobili smo konačan Sporazum i Ugovor, a od iduće akademske godine, nakon dobivanja dopusnice, krenut će i stručni studij Drvne tehnologije u Virovitici. Za očekivati je da će 1. listopada 2020. godine, 40 studenata upisati prvu godinu. Zahvaljujem se i Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici, odnosno Igoru Androviću i Ivici Kirinu koji su nama prepoznali kvalitetnog io pouzdanog partnera – naglasio je govoreći ovom prigodom dekan Tibor Pentek.
Potpisivanje sporazuma
Prodekan za međunarodnu suradnju Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu, Vjekoslav Živković, govorio je o uvjetima koje će studenti imati za studiranje u Virovitici. – U Hrvatskoj nema boljeg mjesta od Virovitice za stručni studij Drvne tehnologije. Imate bogatu i dugu tradiciju, Visoku školu u Virovitici, Panonski drvni centar kompetencija, uglavnom, sve potrebne uvjete za kvalitetno obrazovanje budućih studenata.
Nakon potpisivanja
Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, zahvalio je na suradnji Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu, a ovo je plod dugogodišnje suradnje s Virovitičko-podravskom županijom. – Ovime približavamo još jedan studij stanovnicima naše županije. U Virovitici imamo Visoku školu, u Orahovici je Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, a od iduće godine ćemo u Virovitici ponovno imati stručni studij drvne tehnologije. Razvoj obrazovanja donosi i razvoj gospodarstva. Poznati smo po tradiciji obrade drva, tvrtkama koje proizvode finalni proizvod, ali i po bogatstvu šuma. Osim toga, na našem području, imamo i Upravu šuma u Slatini, brojne tvrtke, a tu je i Panonski drvni centar kompetencija, koji će studentima nuditi važnu nadogradnju na njihovom obrazovnom putu – kazao je između ostalog župan Andrović.

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije