YouTube
Instagram
Facebook
×

Iskazivanje faktora odjeka časopisa za 2019. godinu


Povodom prošlotjednog (30. lipnja 2020.) iskazivanja faktora odjeka časopisa za 2019. godinu, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, s ponosom ističe da je glavni izdavač dva časopisa citirana u Web of Science Core Collection, čiji su faktori odjeka i pripadajući kvartil za jedanaest godišnje razdoblje usporedno prikazani.

(Vidi dijagram iz galerije slika)

Croatian Journal of Forest Engeenering (WOS Category Forestry) s dosegnutim faktorom odjeka od 2,500 (prvi kvartil) svrstao se na jedanaesto mjesto od ukupno šezdeset i osam časopisa unutar skupine Šumarstvo. Posebno veseli kontinuirani rast faktora utjecaja u zadnjih pet godina, što je svojevrsno priznanje radu urediništva časopisa, kao i Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Drvna industrija (WOS Category Materials Science, Paper & Wood) bilježi blagi pad faktora odjeka (0,663), čime je rangirana na jedanaesto mjesto od ukupno dvadeset i jednog časopisa unutar skupine znanost o materijalima, papir i drvo.

Faktor odjeka časopisa, u literaturi poznat kao i faktor utjecaja, faktor relevantnosti ili faktor izvrsnosti pojedinog znanstvenog časopisa (eng. impact factor – IF) je faktor koji predstavlja omjer broja citata objavljenih članaka u određenoj godini i ukupnog broja članaka koji su objavljeni u prethodne dvije godine u istome časopisu. Nazivnik ovog omjera ne obuhvaća sve objavljene članke, nego samo članke koji su u citatnim bazama kategorizirani kao izvorni znanstveni te pregledni radovi.

 

Dekan

prof. dr. sc. Tibor Pentek, v.r.

Aktualno

06.06.2024

FŠDT suorganizator i domaćin 1. seminara šumske pedagogije u Hrvatskoj

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je 29. svibnja 1. seminar šumske pedagogije u organizaciji Centra za šumsku pedagogiju Silva.Rei iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Domaćin i suorganizator seminara bio je FŠDT, dok su partneri bili Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Javna ustanova Park prirode Medvednica.

17.05.2024

Erasmus+ stručna praksa 2024./25.

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata - Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2024./25.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije