YouTube
Instagram
Facebook
×

Obavijest o izboru prorektora Sveučilišta u Zagrebu


Nakon više od 50 godina, za prorektora Sveučilišta u Zagrebu izabran profesor Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije

Prof. dr. sc. Tibor Pentek, redoviti profesor u trajnome zvanju Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, dekan FŠDT-a u razdoblju 2018. - 2020. i 2020. - 2022., izabran je za prorektora Sveučilišta u Zagrebu.

Na 1. izvanrednoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu, održanoj 4. listopada na Muzičkoj akademiji, izabrani su prorektori Sveučilišta u Zagrebu za mandatno razdoblje akademske godine 2022/2023. - 2025/2026., njih osmero.

Ovim je činom, nakon izbora novog rektora našeg Sveučilišta 1. ožujka ove godine, a koji je na dužnost stupio 1. listopada, prof. dr. sc. Stjepana Lakušića, imenovana uprava SuZG koja će voditi Sveučilište naredne četiri akademske godine.

Dužnost prorektora za organizaciju, infrastrukturni razvoj i ljudske potencijale u novoj upravi SuZG obnašat će prof. dr. sc. Tibor Pentek.

Uz prof. dr. sc. Penteka, za prorektorske funkcije izabrani su:

  • prof. dr. sc. Boris Brkljačić s Medicinskoga fakulteta prorektor za studente, preddiplomske i diplomske studije
  • prof. dr. sc. Dubravko Majetić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje prorektor za znanost, istraživanje i poslijediplomske studije
  • prof. dr. sc. Jurica Pavičić s Ekonomskoga fakulteta prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju
  • prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić s Fakulteta prometnih znanosti prorektor za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom
  • izv. prof. dr. sc. Anamarija Musa s Pravnoga fakulteta prorektorica za upravljanje kvalitetom i etiku
  • prof. dr. sc. Tomislav Bolanča s Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije prorektor za poslovanje i digitalizaciju
  • red. prof. art. Jasenka Ostojić s Muzičke akademije prorektorica za umjetnost, kulturu i međusveučilišnu suradnju.

Novoizabranim prorektorima čestitamo na izboru te im želimo puno uspjeha i zadovoljstva u obnašanju ove časne dužnosti.

Prije prof. dr. sc. Tibora Penteka, od profesora FŠDT, kroz povijest Fakulteta dugu skoro 125 godina, visoke dužnosti na Sveučilištu u Zagrebu obnašali su samo prof. dr. sc. Đuro Nenadić koji je bio rektor akademske godine 1922/1923. te prorektor akademske godine 1923/1924. i prof. dr. sc. Milan Androić koji je bio prorektor u mandatu akademske godine 1966/1967. - akademske godine 1967/1968.

 

01-1.jpg

dekan-tibor-1-1.jpg

lakusic-1.jpg

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije