YouTube
Instagram
Facebook
×

Potpisani ugovor i sporazum koji omogućavaju nastavak upisa studenata na Studij drvne tehnologije u Vinkovcima

Ugovorom i sporazumom o nastavku suradnje osiguran je upis novih generacija studenata na Studij Drvne tehnologije u Vinkovcima


Vukovarsko - srijemska županija, Grad Vinkovci, Centar kompetencija d.o.o. i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisali su 18. svibnja 2022. godine, u Vinkovcima, u Maloj županijskoj vijećnici, ugovor i sporazum o nastavku suradnje, te upisu novih generacija studenata na Studij Drvne tehnologije u Vinkovcima.

 

 

Riječ je o ugovoru i sporazumu koji nastavak suradnje sa Fakultetom šumarstva osiguravaju za slijedećih šest  godina. „Potpis ovog ugovora i sporazuma dolazi u pravo vrijeme, u vrijeme promjene vlasništva Spačve, vrijeme kada su se trendovi u drvnoj tehnologiji pokrenuli prema naprijed i tržište je željno educirane radne snage“, rekao je župan Damir Dekanić, koji je ispred županije potpisao ugovor i sporazum. U ime Centra kompetencija ugovor i sporazum je potpisao Bojan Balog, u ime Grada zamjenik gradonačelnika Josip Romić, dok je ispred Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisnik bio prof.dr.sc. Josip Margaletić, prodekan Šumarskog odsjeka.

 

 

Prodekan Drvno – tehnološkog odsjeka Fakulteta, izv. prof. dr. sc. Vjekoslav Živković, podijelio je svoja razmišljanja o projektu s novinarima: „Ovo potpisivanje sporazuma nam omogućava upis treće generacije studenata na Studij drvne tehnologije u Vinkovcima koja omogućuje kontinuitet obrazovanja inženjera drvne tehnologije.“

 

Stručni studij drvne tehnologije daje temeljna znanja iz širokog područja tehničkih i prirodnih znanosti te stručna znanja i vještine što ih zahtijeva suvremeni razvoj drvno-industrijskih poduzeća. Nakon završetka studija studenti stječu naziv Stručni prvostupnik – inženjer drvne tehnologije.  Svi studenti po završetku studija su osposobljeni za rad u drvno-tehnološkim tvrtkama (pilane, tvornice namještaja i sl.).

 

Foto: vusz.hr

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije