YouTube
Instagram
Facebook
×

Osvrt na Dan Fakulteta 2022.


Svečanom sjednicom obilježena je 124. godina Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu

 

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu 21. listopada 2022. godine obilježio je 124. godinu svog djelovanja Svečanom sjednicom kojoj su prisustvovali visoki uzvanici: rektor Sveučilišta  u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić sa prorektorima prof. dr. sc. Tiborom Pentekom, prof. dr. sc. Dubravkom Majetićem, prof. dr. sc. Tomislavom Josipom Mlinarićem, prof. dr. sc. Anamarijom Musa, prof. dr. art. Jasenkom Ostojić, prisustvovali su i Damir Dekanić, dipl. ing. šum. župan Vukovarsko-srijemske županije, Vlasta Ranogajec voditeljica Odjela za šumarstvo i lovstvo pri Gradu Zagrebu, akademik Igor Anić novoizabrani predsjednik Hrvatskog šumarskog društva (HŠD) kao i dosadašnji predsjednik HŠD-a Oliver Vlainić, dipl.ing.šum., Silvija Zec, dipl.ing.šum. predsjednica Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, dr. sc. Jasnica Medak zamjenica ravnateljice Hrvatskog šumarskog instituta, Krunoslav Jakupčić, dipl. ing. šum. – predsjednik Uprave Hrvatskih šuma (HŠ) d.o.o. zajedno sa Antom Sabljićem, dipl. ing. šum. članom Uprave HŠ d.o.o., mr.sc. Zdenko Bogović predsjednik Hrvatskog saveza udruga privatnih šumovlasnika, Stjepan Vojinić predsjednik Hrvatskog drvnog klastera i profesor Miljenko Šimpraga predsjednik Hrvatske zajednice inovatora uz brojne dekane i prodekane Sveučilišta u Zagrebu.

 

1.jpg

Slika 1. Svečana sjednica povodom 124. obljetnice Dana fakulteta šumarstva i drvne tehnologije

 

Na početku je sudionike Svečane sjednice pozdravio prof. dr. sc. Josip Margaletić, dekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

U svojem govoru dekan se osvrnuo na povijest Fakulteta, ali je dao i prikaz trenutnog stanja na Fakultetu gdje je trenutačno zaposleno 227 djelatnika, od čega je 140 nastavnika, suradnika i stručnih suradnika, a na svim razinama studija studira 837 studenata. Dekan se je osvrnuo na najvažnija ostvarenja u protekloj akademskoj godini, ali i istaknuo ključne planirane aktivnosti u tekućoj akademskoj godini. Naglasio je da dobro poznajući sposobnosti, volju i upornost njegovih najbližih suradnika – prodekana, imajući na umu motiviranost i predanost radnim zadaćama zaposlenika Fakulteta, vjeru u posvećenost studentskim obvezama studenata, uz tradicionalno prisutno zajedništvo i kolegijalnost te dobru i iskrenu suradnju svih dionika uključenih u nastavne, znanstvene, stručne, poslovne i ostale procese na Fakultetu, siguran je da nema nerješivih izazova ni nepremostivih prepreka u budućnosti Fakulteta.

Zahvalivši svima na učešću u Svečanoj sjednici dekan je sadašnjiim i bivšim studentima te sadašnjim i bivšim zaposlenicima Fakulteta zaželio sretan Dan fakulteta i puno uspjeha u budućem radu.

 

2.jpg

Slika 2. pozdravni govor rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepana Lakušića (lijevo) i Krunoslava Jakupčića, predsjednika Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. (desno)

 

Nakon održanih pozdravnih govora rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepana Lakušića i Krunoslava Jakupčića, predsjednika Uprave Hrvatskih šuma d.o.o., dodijeljene su nagrade i pohvale najboljim studentima u kategorijama nagrada: „Akademik Milan Anić“, „Akademik Dušan Klepac“, dekanova nagrada i pohvala za izvannastavne aktivnosti.

Dodijeljene su i nagrade djelatnicima Fakulteta za obljetnicu višegodišnjeg rada te povodom odlaska u mirovinu te zahvala vanjskim dionicima za suradnju sa Fakultetom koja je ove godine dodijeljena grupaciji Bijelin na čelu sa Stjepanom Vojinićem, dipl.oec. zbog dugogodišnje uspješne suradnje sa Fakultetom.

 

3.jpg

Slika 3. Govor zahvale u ime nagrađenih studenata – Mihaela Šlegl, dobitnica nagrade »Akademik Milan Anić« (lijevo) i govor zahvale u ime nagrađenih zaposlenika – prof. dr. sc. Marijan Grubešić, dobitnik nagrade za 35 godina rada (desno)

 

Nakon održane sjednice, održan je prigodni domjenak u prostoru Fakulteta.

 

4.jpg

Slika 4. Prigodni domjenak povodom Dana fakulteta

Aktualno

06.06.2024

FŠDT suorganizator i domaćin 1. seminara šumske pedagogije u Hrvatskoj

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je 29. svibnja 1. seminar šumske pedagogije u organizaciji Centra za šumsku pedagogiju Silva.Rei iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Domaćin i suorganizator seminara bio je FŠDT, dok su partneri bili Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Javna ustanova Park prirode Medvednica.

17.05.2024

Erasmus+ stručna praksa 2024./25.

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata - Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2024./25.

15.05.2024

GREEN2024

 1st Announcement for conference GREEN2024

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije