YouTube
Instagram
Facebook
×

FŠDT ulaganjem u studentske projekte potiče studente na znanstveno-istraživački rad i stjecanje dragocjenog iskustva


Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu osigurao je novčana sredstva za financiranje znanstveno-istraživačkih projekata studenata Fakulteta u akad. god. 2022./2023. Na provedeni natječaj je pristiglo 15 projektnih prijedloga za koje je imenovano Povjerenstvo ocijenilo kako zadovoljavanju propisane kriterije i time ostvaruju pravo na financiranje te da su sve prijavljene projektne teme u skladu s aktualnim globalnim, stručnim i društvenim problemima. Navedeni projekti imaju neovisan karakter i nisu vezani uz aktivnosti studijskog programa i izvedbenog plana nastave, već je ideja da se potiče dodatni angažman studenata u osmišljavanju, planiranju i provođenju inovativnih istraživačkih ideja u okviru urbanog šumarstva, šumarstva i drvne tehnologije. Studenti prilikom samostalnog vođenja projekta, imaju mogućnost praktično i neposredno upoznati znanstvenoistraživački proces ali i unaprijediti neke vještine poput organizacijskih, komunikacijskih te vještina rješavanja problema. Fakultet šumarstva i drvne tehnologije s prioritetnim djelovanjem usmjerenim na studente, a u suradnji s gospodarstvom i javnim sektorom u Republici Hrvatskoj i inozemstvu aktivno sudjeluje u stvaranju novih znanja i tehnologija važnih za životni okoliš. Financiranjem projekata uz mentorstvo, studentima je pružena dodatna mogućnost pronalaska novih spoznaja, upotrebe tehnologija i usavršavanja vještina stečenih tijekom obrazovanja. Studentski projekti vrijedan su oblik vankurikularnog načina učenja i osposobljavanja za daljnju karijeru u sektoru šumarstva i drvne tehnologije.

„Zeleno i digitalno temeljne su odrednice svih Europskih razvojnih i financijskih planova uslijed neminovnih klimatskih promjena. Obrazovanjem samostalnih, samopouzdanih i ambicioznih stručnjaka za urbano šumarstvo, šumarstvo i drvnu tehnologiju, koji su željni što prije zauzeti svoje mjesto u društvu i pridonijeti razvoju zajednice, Fakultet ostvaruje ciljeve izvrsnosti koje si je postavio", izjavio je dekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, prof. dr. sc. Josip Margaletić.

Svečano potpisivanje Ugovora o dodijeli sredstava između studenata voditelja projekata i Dekana FŠDT-a upriličeno je u Fakultetskoj vijećnici dana 9. ožujka 2023. g.

 

 

Aktualno

06.06.2024

FŠDT suorganizator i domaćin 1. seminara šumske pedagogije u Hrvatskoj

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je 29. svibnja 1. seminar šumske pedagogije u organizaciji Centra za šumsku pedagogiju Silva.Rei iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Domaćin i suorganizator seminara bio je FŠDT, dok su partneri bili Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Javna ustanova Park prirode Medvednica.

17.05.2024

Erasmus+ stručna praksa 2024./25.

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata - Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2024./25.

15.05.2024

GREEN2024

 1st Announcement for conference GREEN2024

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije