YouTube
Instagram
Facebook
×

Volonterski program u NP Krka „Čuvar staništa autohtonih vrsta“


Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ je partner na projektu LIFE Contra Ailanthus čiji je nositelj Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. 

 

Cilj projekta je uspostava kontrole invazivne strane vrste pajasen na projektnim područjima. U sklopu projekta ove godine je planirano uključivanje volontera u terenske aktivnosti uklanjanja izbojaka pajasena na 6 lokacija na poručju Parka, te u gradu Skradinu. Detaljnije na https://bit.ly/3NI5yND.

 

 

Sukladno Zakonu o volontiranju sa svim volonterima sklapa se Ugovor o volontiranju a za vrijeme boravkavolonteri su osigurani u slučaju nezgoda te su cijelo vrijeme s njima djelatnici Parka.

 

U periodu od 1.do 10. rujna 2023. godine planiran je volonterski program u trajanju od deset dana pod nazivom „Čuvar staništa autohtonih vrsta“. Cilj programa je uklanjanje pajasena, invazivne vrste koja prijeti autohtonim vrstama na području NP „Krka“, i osvještavanje lokalnog stanovništva s ciljem mijenjanja njegova ponašanja i odnosa prema prirodi. Za vrijeme održavanja volonterskog programa volonterima su u Eko kampusu „Krka“ osigurani smještaj u hostelu, hrana i lokalni prijevoz, a u slobodno vrijeme zabavni programi: društvene igre, natjecanja, team building. Nakon završenog programa volonteri dobivaju Potvrdu o volontiranju u kojoj su navedene sve aktivnosti i edukacija koju su prošli za vrijeme boravka.

 

Kroz programe volontiranja u Nacionalnom parku „Krka“ potiče se razvoj temeljnih vrijednosti kao što su zaštita prirode i okoliša, solidarnost, tolerancija i zajedništvo, a ujedno se uživa u prirodnim ljepotama i međusobnom druženju.

 

Volonterski programi koje organizira Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ provode se u Eko kampus "Krka" u Puljanima, modernom interpretacijsko-edukacijskom i volonterskom središtu. Volonteri nove vještine i znanja stječu kroz razne aktivnosti, sustavnu edukaciju i rad sa stručnim službama Parka.

 

Više informacija možete dobiti i na linku https://bit.ly/43m5hWv ili direktno kontaktirati telefonski: Doris Banić, +385912254006 ili Katarina Bilušić, +385912254360.

 

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije