YouTube
Instagram
Facebook
×

Održan prvi CROFOR - Croatian Forestry Forum

Povodom Međunarodnog dana šuma i Dana kvalitete Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije 22. ožujka 2023. godine održan je prvi CROFOR - Croatian Forestry Forum.


U vremenu od 11 do 13 sati na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije, panelisti foruma raspravljali su o slijedećim temama: inovacije i održivi razvoj, izazovi potrajnog gospodarenja šumama u budućnosti, žene u šumarstvu i drvnoj tehnologiji, znanstveno-istraživački rad studenata, značaj i uloga urbanog šumarstva te inovacije u hrvatskoj drvnoj industriji. Prof. dr. sc. Josip Margaletić dekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, akademik Igor Anić predsjednik Hrvatskog šumarskog društva, Krešimir Žagar dipl. ing. šum. direktor Sektora za šumarstvo Hrvatskih šuma d.o.o., Silvija Zec, dipl. ing. šum. predsjednica Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Stjepan Vojinić predsjednik Hrvatskog drvnog klastera i Ivona Josipović univ. bacc. ing. techn. lign. studentski zbor Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije uz moderatoricu događanja Zrinku Grancarić iznjeli su svoje spoznaje i stajališta o navedenim temama. Uz mnogobrojne goste iz nadležnih institucija te šumarske i drvnotehnološke struke, forumu je prisustvovao i velik broj studenata što je za Fakultet kao instituciju orijentiranu prvenstveno obrazovanju šumarskih i drvnotehnoloških stručnjaka bilo od iznimnog značaja.

Nakon panel rasprave, upriličeno je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji FŠDT-a i Hrvatskih šuma d.o.o. Potpisivanju su pristupili dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Josip Margaletić te predsjednik Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Nediljko Dujić.

Uslijedilo je uručenje nagrada pobjednicima kreativnog likovnog natječaja “Osmisli svoj idealni radni kutak”, Adrijanu Stupnišeku u kategoriji učenika osnovnih škola te Garbrijeli Pugar u kategoriji učenika srednjih i strukovnih škola.

Događanje je organizirao Fakultet šumarstva i drvne tehnologije u suradnji s Hrvatskim šumama d.o.o., Hrvatskim šumarskim društvom, Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije te Hrvatskim drvnim klasterom.

 

Aktualno

06.06.2024

FŠDT suorganizator i domaćin 1. seminara šumske pedagogije u Hrvatskoj

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je 29. svibnja 1. seminar šumske pedagogije u organizaciji Centra za šumsku pedagogiju Silva.Rei iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Domaćin i suorganizator seminara bio je FŠDT, dok su partneri bili Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Javna ustanova Park prirode Medvednica.

17.05.2024

Erasmus+ stručna praksa 2024./25.

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata - Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2024./25.

15.05.2024

GREEN2024

 1st Announcement for conference GREEN2024

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije