×
Drvnotehnološki odsjek

Izdana knjiga prof. dr.sc. T. Grladinovića: Upravljanje proizvodnim sustavima u preradi drva i proizvodnji namještaja

Autor:

doc. dr. sc. Tomislav Grladinović, dipl. inž.

 

 

Iz predgovora:

Oštra međunarodna konkurencija rezultirala je potrebom maksimalnog smanjenja proizvodnog ciklusa te zaliha materijala i gotovih proizvoda od drva, što zahtijeva povećanje djelotvornosti organizacije i kvalitete pripremeproizvodnje i same proizvodnje. Sve to potiče nova rješenja u razvoju pripreme proizvodnje proizvoda od drva: grupno konstruiranje, grupnu i tipsku tehnologiju, optimizaciju zalihadrvnog i nedrvnog materijala, proizvodnju bez zaliha, proizvodnju bez pogrešaka, optimizaciju trajanja proizvodnog ciklusa te informacijske sustave podržane softverskim paketima za povećanje djelotvornosti pojedinih funkcija računalomintegrirane proizvodnje.

 

Saznaj više

 

Aktualno

11.09.2019

Objava natječaja za zapošljavanje

  • Natječaj za prijem zaposlenika (m/ž) u radni odnos u suradničkom zvanju i na radnom mjestu I. vrste - asistent na projektu „Inovativni proces površinske obrade drvnih ploča InnoCOAT“, na određeno vrijeme u trajanju od 36 mjeseci, u punom radnom vremenu, u Zavodu za namještaj i drvne proizvode - 1 izvršitelj

10.09.2019

Izložba: "Kamo bez dizajna?"

U utorak 10. rujna 2019. u 18 sati u ZgForumu, Gajeva 27 otvara se izložba "Kamo bez dizajna?". Izložbom se predstavljaju rezultati radioničke studije zagovaranja dizajna u nesvakodnevnoj svakodnevici kojom se promišljala signalistika, urbana oprema i mobilijar u zdravstvenim ustanovama, na primjeru najveće bolnice u Hrvatskoj - KBC Zagreb - Rebro. Izložba ostaje otvorena do 30. rujna. 

01.08.2019

Natjecanje - Stablo godine (Tree of The Year)

Natjecanje je započelo 01. kolovoza 2019. godine, a pobjednik će se kandidirati na finale natjecanja Europsko stablo 2020. godine.

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije