YouTube
Instagram
Facebook
×

Foto izvještaj sa sajma namještaja "Ambienta 2019"


1

Idu vam na živce stalci za sušenje rublje o koje se spotičete po stanu? Treba vam organizirani prostor za razvrstavanje otpada i pribora za čišćenje stana? Imate kućnog ljubimca čije igračke, povodac, četke i ostali pribor su uvijek na nekom drugom mjestu? Želite se opustiti i samo ispijati kavu ili čitati knjigu na balkonu? Po povratku iz teretane vidite upitan pogled vaših ukućana koji skriva pitanje a kud ćeš s tim znojnim stvarima? Rado biste reciklirali otpad, ali se prelijeni za svaki papirić trčati do kontejnera u blizini? Ako imate koji od navedenih problema, a uz to imate i balkon iako i malen, dođite na štand Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u paviljonu 9 na Zagrebački velesajam u razdoblju od 9.-13. listopada. Studenti diplomskog studija Oblikovanje proizvoda od drva Drvnotehnološkog odsjeka Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije izlažu prototipove namještaja za balkon.

1an


 

2

Najčešće na 3D printamo modele u umanjenom mjerilu no sada neke dijelove nismo mogli kupiti jer ne postoje, pa smo ih sami projektirali, isprintali na 3D printeru i ugradili u namještaj koji možete vidjeti do 13. 10. na sajmu AMBIENTA na štandu Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u paviljonu 9.

 

3

Ana Debelić je poznata rukometašica, kapetanica Podravke i Hrvatska reprezentativka. Osim toga nedavno je diplomirala na Drvnotehnološkom odsjeku Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije. Nakon iscrpljujućih treninga znojem natopljene dresove treba osušiti prije odlaganja u koš za prljavo rublje. Njena klupa služi za odmor na balkonu, ima prostor za odlaganje sportske opreme, a lagano pomicanje naslona može se otklopiti sušilo za dresove ili ako niste sportaš neko drugo rublje. Da li je pogodila vaše potrebe kao što gađa golove prosudite sami. Na sajmu Ambienta na Zagrebačkom Velesajmu, njena klupa je u prvom redu štanda Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u paviljonu 9.

3bn

4

Trebate presaditi svoju omiljenu biljku, a u stanu nemate gdje. Trebaju vam teglice i ostali pribor, a nemate prostor za njihovo odlaganje. Nakon vrtlarenja na sušilu koje je integrirani sklop komode možete sušiti rublje. Koje sve još mogućnosti krije komoda Luke Jankovića dođite na vidjeti na štand Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma. Izložba AMBIENTA traje od 9-13 listopada. 

5

Anita Celinščak u svakodnevnom razvrstavanju otpada otkrila je da u postojećem namještaju se uglavnom predviđa 3 odjeljka za razvrstavanje otpada. U njenoj komodi možete  smatra razvrstavanje strastveno se zalaže vrsta otpada koje ima prosječno kućanstvo te je prema količinama pojedinog otpada projektirala komodu koja ima posebne odjeljke za odlaganje papira, stakla, plastike, metala, žarulja, starih lijekova i bio otpada. Uz sve to komoda ima i sušilo za rublje. Kako izgleda komoda u unutar koje se krije sve opisano dođite na izložbu AMBIENTA. Štand Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije nalazi se u 9. paviljonu Zagrebačkog velesajma. Tamo smo svakog dana od 9-13 listopada.

6

Lucija Marković pronašla je rješenje gdje uredno možete uredno odlagati metle i ostali pribor za čišćenje  doma odlaganja i razvrstavanje otpada. Uz to njeno rješenje pruža mogućnost sjedenja, a posebno oblikovanje kukice printane na 3D printeru držač su sušilu za rublje i teglicama za cvijeće. Ako dođete na AMBIENTU na štand Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u 9. paviljonu od 9. -13 listopada možete i sami isprobati kako funkcionira namještaja kojeg je projektirala.

6bn

 

 

 

7

Kako projektirati stolić koji može biti na balkonu, a i jednako tako bi se uklopio na palubi jahte dobit ćete odgovor od Jasmina Horaka, Virovitičkog bas gitariste iz benda ZmaJ. Gotovo sav okov koji omogućava preobrazbu stolića u sušilo za rublje projektiran je i otprintan na 3D printeru. Kako izgleda njegov stolić od bukovine, a i dio inovativnih elemenata koji su ugrađeni u stolić možete vidjeti na izložbi AMBIENTA. Štand Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije nalazi se u 9. paviljonu Zagrebačkog velesajma. Tamo smo svakog dana od 9-13 listopada.

8

Tobi je pas, bišon havanezer. On jako voli svoju peteročlanu obitelj, ali jednako tako uživa na balkonu promatrajući prolaznike. Nera Robek projektirala je namještaj za njega u kojem se mogu pohraniti hrana, igračke, kaputić i ostala oprema, a unutar komode nalazi se i udoban ležaj. Kad je Tobi u šetnji ukućani mogu objesiti rublje na sušilo koje je unutar komode. Dođite na naše balkone koje nam je tvrtka Galeković svojim drvenim THERMO DECKING podom učinila stvarnijim. Ako dođete sa svojim psom rado ćemo ga počastiti s kesićem. Čekamo vas na Ambienti na štandu Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u paviljonu 9 sve do nedjelje 13. 10.

8an

Aktualno

06.06.2024

FŠDT suorganizator i domaćin 1. seminara šumske pedagogije u Hrvatskoj

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je 29. svibnja 1. seminar šumske pedagogije u organizaciji Centra za šumsku pedagogiju Silva.Rei iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Domaćin i suorganizator seminara bio je FŠDT, dok su partneri bili Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Javna ustanova Park prirode Medvednica.

17.05.2024

Erasmus+ stručna praksa 2024./25.

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata - Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2024./25.

15.05.2024

GREEN2024

 1st Announcement for conference GREEN2024

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije