YouTube
Instagram
Facebook
×

Održani Dani doktorata biotehničkog područja 2023.


Agronomski fakultet, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije i Prehrambeno-biotehnološki fakultet, sastavnice biotehničkog područja Sveučilišta u Zagrebu, 14. i 15. rujna zajednički su organizirale Dane doktorata biotehničkog područja 2023.

 

Domaćin ovogodišnjih Dana doktorata biotehničkog područja bio je Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, koji je ugostio doktorande, nastavnike doktorskih studija, mentore, studijske savjetnike i sve ostale zainteresirane sudionike, u fizičkoj prisutnosti, na adresi: Zagreb, Svetošimunska cesta 23.

 

Ciljevi Dana doktorata biotehničkog područja 2023. bili su predstavljanje istraživačkih rezultata studenata doktorskih studija, razmjena iskustava i povezivanje studenata doktorskih studija biotehničkog područja, kao i upoznavanje s raznolikošću znanstvenih tema aktualnih doktorskih radova unutar biotehničkog područja.

 

U sklopu Dana doktorata, usmenim izlaganjima prezentirano je 20 obranjenih doktorata znanosti i dosadašnjih istraživanja studenata doktorskih studija. Također, svoj je znanstveni rad u poster sekciji predstavilo 20 doktora znanosti i doktoranada. Održana su i četiri pozvana predavanja gostiju predavača. Prof. dr. sc. Vesna Tomašić (predsjednica Povjerenstva za doktorske radove Sveučilišta u Zagrebu) je održala predavanje „Kako uspješno provesti postupak prijave, ocjene i odobravanja teme doktorskoga istraživanja?“. Gospođa Nina Vranešević Marinić (Američka ambasada) je održala predavanje pod nazivom: „U.S. Government Scholarships – Fulbright program“. Marina Babić, dipl. novinar (Hrvatski zavod za norme) je imala prezentaciju: „Normizacija – opći pojmovi i primjena“, dok je g. Ivan Makovec, NCP za MSCA i JRC (Agenciji za mobilnost i EU programe – AMPEU) predstavio mogućnosti mobilnosti za doktorande i post doktorande. U rubrici “Priča jedne karijere”, počasni gost Dana doktorata bio je prof. dr. sc. Boris Hrašovec s Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije.

 

Organizirano je i elektroničko glasanje za najbolje prezentacije u dvije kategorije. Nagradu za najbolju usmeno izlaganje dobila je Martina Bagović (doktorandica Sveučilišta u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta) koja je održala prezentaciju pod naslovom „Niskotemperaturna eutektička otapala – primjena u farmaceutici za poboljšanje svojstava API-ja“. Uz priznanje, doktorandica je dobila prijenosno računalo koje joj je u ime uprave Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije dodijelio prodekan za znanost i poslijediplomske studije doc. dr. sc. Miljenko Klarić. Za najbolju poster prezentaciju izabran je poster Nikoline Barlović (doktorandica Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije) pod nazivom: „Primjena ekološki prihvatljivih plastifikatora pri izradi biokompozitnih materijala od slavonske hrastovine (Quercus robur L.)“.

 

 

 

Aktualno

06.06.2024

FŠDT suorganizator i domaćin 1. seminara šumske pedagogije u Hrvatskoj

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je 29. svibnja 1. seminar šumske pedagogije u organizaciji Centra za šumsku pedagogiju Silva.Rei iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Domaćin i suorganizator seminara bio je FŠDT, dok su partneri bili Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije i Javna ustanova Park prirode Medvednica.

17.05.2024

Erasmus+ stručna praksa 2024./25.

1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata - Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2024./25.

15.05.2024

GREEN2024

 1st Announcement for conference GREEN2024

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije