YouTube
Instagram
Facebook
×

ŠUMARSKA ZNANOST: RAZVOJ I NAPREDAK NA TEMELJIMA PROŠLOSTI

Prva međunarodna konferencija mladih znanstvenika Jugoistočne Europe održana je jučer, 10. veljače 2023. u Jastrebarskom u organizaciji Hrvatskog šumarskog instituta i Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije. Konferencija je održana uz potporu međunarodnih organizacija IUFRO (International Union of Forest Research Organizations) i EFI (European Forest Institute).


Konferencijom je obilježena 25. godišnjica sjećanja na tragično preminule šumarske znanstvenike. Cilj skupa bio je naglasiti ulogu mladih znanstvenika u razvoju i napretku šumarske znanosti u našoj regiji.

 

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije i Hrvatski šumarski institut perjanica su prodora znanstvene misli u šumarskom sektoru. Tome svjedoči i ova Konferencija koju vidim kao priliku za promociju šumarstva i jačanje svijesti javnosti o ulozi i značaju šuma

rekao je dekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije prof. dr. sc. Josip Margaletić i dodao kako su šume u Republici Hrvatskoj Ustavom zaštićene te da pripadaju svim hrvatskim građanima.

 

Uz organizatore i mlade znanstvenike na svečanom otvaranju Konferencije sudjelovali su i predstavnici Europskog šumarskog instituta, Akademije šumarskih znanosti, Hrvatskog šumarskog društva, Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Hrvatskih šuma, nadležnih ministarstava te šumarskih institucija i organizacija iz Jugoistočne Europe.

 

Nakon otvorenja Konferencije i svečanog dijela u spomen na tragično preminule šumarske znanstvenike uslijedio je znanstveni dio programa u kojem je 30 mladih znanstvenika prezentiralo svoja recentna istraživanja.

 

Izvor fotografija:

 

 

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije