YouTube
Instagram
Facebook
×

Svečanost obilježavanja 10. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji


Svečanost u povodu 10. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji održana je u srijedu 28. lipnja 2023. u 19.30 sati, u velikoj dvorani u novom prostoru Sveučilišta u Zagrebu (Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL), Ulica Radoslava Cimermana 88 u Zagrebu.

 

Svečanost je organiziralo Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim diplomatskim klubom.

 

Uz govore uglednih gostiju, studenti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu tijekom svečanosti održali su koncert pod nazivom Glazbena šetnja Europskom unijom.

 

Program koncerta bio je sastavljen od skladbi svih zemalja Europske unije koje su demokratskim putem odabrali građani Europske unije kao najljepše, i to u nekoliko različitih kategorija. Studenti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu – sopranistica Vlatka Kladarić i tenor Roko Radovan, uz glasovirsku pratnju pijanista Viktora Čižića, odabrane su pjesme pjevali na jezicima zemalja iz kojih potječu kako bi se naglasila glazbena raznolikost, talent i europske vrijednosti. 

 

Svečanosti je prisustvovao i dekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije prof. dr. sc. Josip Margaletić.

 

izvor: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/na-sveucilistu-u-zagrebu-svecanost-u-povodu-10-obljetnice-clanstva-republike-hrvatske-u-europsk/

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije