YouTube
Instagram
Facebook
×

Posjet studenata iz Kanade

U sklopu međunarodne suradnje FŠDT-a, od 12. do 18. ožujka 2023. godine, ostvaren je studijski posjet  14 studenata i dva profesora šumarstva s Collège de Rimouski (Quebec, Canada), koje je vodila nastavnica Nadia Tremblay. 


Tijekom bogatog programa koji je uključivao posjet različitim institucijama vezanih za šumarstvo i zaštitu prirode i okoliša, posjetitelji su boravili  na Fakultetu šumarstva I drvne tehnologije, te na nastavno-pokusnom objektu Zalesina.

U ponedjeljak  13. ožujka, kroz prezentacije i obilazak laboratorija na Zavodu za ekologiju i uzgajanje šuma, pregledom zbirke povijesnih karti Zavoda za izmjeru i uređivanje šuma Šumarskog odsjeka, gostujućim studentima su predstavljene osnovne značajke hrvatskog šumarstva, te znanstveno i nastavno djelovanje Fakulteta. Također, gostujući studenti su pripremili prezentaciju, za studente diplomskih studija našeg fakulteta, koji su sa svojim prekooceanskih kolegama imali priliku razmjeniti informacije o kanadskom obrazovnom sustavu, te karakteristikama kanadskog šumarstva i šumskih ekosustava. U poslijepodnevnim satima, u suradnji s djelatnicima Javne ustanove park Maksimir, održana je edukativna šetnju s naglaskom na temu urbanog šumarstva.

Na nastavno-pokusnom objektu Zalesina gosti su boravili  u četvrtak 16. ožujka. Studentima je prezentiran koncept terenske nastave, te su objašnjene glavni ciljevi gospodarenja sastojinama na području kojime upravlja fakultet. Kolege iz tvrtke Hrvatske šume d.o.o., sa voditeljicom Uprave šuma podružnica Delnice, predstavili su organizaciju i problematiku šumarstva u Gorskom kotaru te utjecaj elementarnih nepogoda koje su zadesile šumske ekosustave na području ove Uprave. U posljepodnevnom dijelu programa, studenti su obišli Park šumu Golubinjak, gdje se nalazi  Kraljica šume, stablo jele starosti od preko 250 godina.

Osim fakulteta, gosti su posjetili JU Park prirode Medvednica, Hrvatski šumarski Institut, Nacionalni park Plitvička jezera i Modelne šume u Istri, te su bili iznimno zadovoljni pruženim gostoprimstvom i prikupljenim dojmovima.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji posjeta. Nadamo se da će studentima i njihovim mentorima posjet koristiti u budućem obrazovanju i karijeri.

Aktualno

Poslijediplomski doktorski studij šumarstva i drvne tehnologije